Ceai de guarana cu gheață - cum se prepară, ce beneficii are și cine nu ar trebui să-l consume deloc. 

Ceai de guarana cu gheață - Guarana Ice Tea

Ești fan al ceaiurlor reci, cu gheață? În mod normal, acesta se prepară cu ceai verde sau negru și trebuie infuzat o perioadă.

În această rețetă, totuși, salvăm pliculețele de ceai și luăm în schimb pudra noastră de guarana organică! Vei obține o băutură delicioasă.

Guarana este o plantă din Amazon care este utilizată în băuturile energizante. Este bogată în vitamine, minerale și compuși care au proprietăți antioxidante utile pentru funcționarea sănătoasă a corpului uman.

Din păcate, are un gust destul de amar, însă dacă adaugi puțin zahăr și niște suc de lămâie, rezultatul va fi fabulos. Cofeina naturală din guarana te va ține treaz o perioadă destul de lungă, iar zahărul îți va da un plus de energie.

Cum prepari ceai de guarana cu gheață

Preparare 5 minute
Timp total 5 minute

Ingrediente

  • 250 mililitri de apă fierbinte (la o temperatură de 70-80°C)
  • o linguriță de pudră de guarana organică
  • o linguriță de zahăr panela organic (zahar brut nerafinat din trestie de zahăr) - se poate folosi și zahăr normal
  • o lămâie
  • cuburi de gheață
  • opțional: mentă proaspătă

Mod de preparare

Toarnă apa fierbinte peste pudra de guarana și lasă la infuzat între opt și zece minute. Pune la rece, apoi adaugă zahărul panela și sucul stors de la o lămâie. La final, pune menta și câteva cuburi de gheață și este gata de savurat.

Beneficiile consumului de ceai de guarana

Există multe alte beneficii ale consumului de ceai de guarana, în afară de calitățile sale stimulative. Poate reduce severitatea migrenelor, alunga depresia, poate servi ca stimulent sexual și poate promova anumite beneficii ale sistemului digestiv, în ciuda faptului că guaranina este un diuretic.

Ceaiul de guarana poate, de asemenea, să stimuleze energia și să lupte împotriva anumitor deficiențe cognitive.

Contraindicații

Așa cum se întâmplă în cazul consumului excesiv de băuturi pe bază de cofeină, și consumul prea mare de ceai de guarana poate avea mai multe efecte secundare nedorite, printre care anxietate, tremur, creșterea pulsului și nevoia frecventă de a urina.

Se recomandă ca femeile însărcinate să evite consumul acestui ceai cu guarana, împreună cu ceaiuri normale cu cofeină, cafea, băuturi răcoritoare sau băuturi energizante.