Ceaiul de ghimbir și turmeric pentru imunitate este cea mai bună modalitate de a rămâne sănătos în timpul lunilor reci de iarnă pentru că ajută la combaterea răcelii sau a gripei.

Ceai de ghimbir și turmeric, beneficii importante pentru sănătate. Care sunt proprietățile sale

Turmericul este antiinflamator și anticancerigen, iar ghimbirul nu numai că stimulează sistemul imunitar, dar ajută și la curățarea sistemului limfatic.

Dacă ești răcit sau ai gripă, sau pur și simplu vrei să rămâi sănătos în acest sezon rece, atunci bea acest ceai de ghimbir și turmeric în fiecare zi. Funcționează cel mai bine cu rădăcină proaspătă de turmeric.

Ce trebuie să știi despre ceaiul de ghimbir și turmeric

Dacă sunteți în căutarea unei băuturi sănătoase pe care să o adăugați în dieta zilnică, ceaiul de turmeric ar putea fi cel mai potrivit.

Are puține calorii și nu conține cofeină, în schimb are multe beneficii pentru sănătate așa cum reiese din experimentele de laborator, deși sunt necesare mai multe cercetări.

Este super ușor de preparat acasă iar partea bună este că poți adăuga multe ingrediente diferite.

Unele studii sugerează că ghimbirul și turmericul ar putea ajuta la scăderea inflamației, la ameliorarea durerii cronice, la reducerea grețurilor și la îmbunătățirea funcției imunitare.

Cine ar trebui să îl bea?

În general, ceaiul de turmeric este considerat sigur pentru majoritatea oamenilor atunci când este consumat cu moderație.

În prezent, nu este clar dacă turmericul este sigur pentru persoanele însărcinate și cele care alăptează în cantități mai mari decât cele găsite în mod obișnuit în alimente. Așa că, cel mai bine este să mențineți aportul de turmeric la cantități moderate dacă sunteți însărcinată sau alăptați.

Se știe că unele persoane au avut reacții alergice la curcumină. Dacă observați orice tip de iritație a pielii după ce ați manipulat sau consumat turmeric, consultați un medic înainte de a bea ceai de turmeric.

Dacă luați orice fel de medicamente, cel mai bine este să consultați medicul înainte de a bea ceai de turmeric. Curcumina ar putea interacționa cu unele medicamente, cum ar fi anticoagulantele, antidepresivele, antibioticele și medicamentele împotriva cancerului.

Cum se prepară ceaiul de ghimbir și turmeric

Pentru a prepara ceaiul cu turmeric, adăugați 1250 ml de apă într-o oală împreună cu felii subțiri de rădăcină proaspătă de ghimbir și turmeric. Dacă nu găsiți turmeric proaspăt îl puteți folosiți pe cel pudră. Cel mai bine este să radeți fin turmericul pentru ca acesta să se infuzeze cu adevărat în apă.

Este important să adăugați în oală puțin piper negru proaspăt, pentru că activează turmericul. De asemenea, adăugați coaja de la o lămâie, fără partea albă și amară, și un vârf de cuțit de piper Cayenne.

Dați apa în fiert, apoi fierbeți la cea mai mică treaptă a arzătorului timp de 7 minute. Opriți focul și adăugați sucul de la 1 lămâie și o linguriță de ulei de cocos.

Grăsimea ajută organismul să absoarbă turmericul, dar puteți folosi și ulei de avocado sau unt, dacă doriți. După ce ceaiul se răcește timp de 3 minute, turnați o cană și amestecați cu miere după gust.

Care sunt beneficiile ceaiului de turmeric și ghimbir

Turmericul este un antiinflamator, ceea ce te ajută foarte mult atunci când ești bolnav, deoarece corpul este inflamat. Ghimbirul nu numai că este bun pentru a calma intestinul, ceea ce la rândul său duce la creșterea imunității, dar face minuni și pentru sistemul limfatic. Cu alte cuvinte, ajută întreaga rețea de organe și țesuturi din corp care curăță toxinele și deșeurile.

S-ar putea să vedeți pe piață multe ceaiuri care au ghimbir și turmeric uscate sau sub formă de pudră, și uneori amestecate cu zahăr. Ar trebui să le evitați, deoarece zahărul ucide bacteriile intestinale bune, iar turmericul și ghimbirul uscate nu sunt nici pe departe la fel de bune ca cele proaspete.

Rețeta de ceai de ghimbir și turmeric

Preparare 5 minute
Gătire 10 minute
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 5 căni de apă (1250 ml)
  • Coaja galbenă de la 1 lămâie
  • O bucată de 5 cm de ghimbir tăiat în rondele subțiri, cu tot cu coajă
  • O bucată de 5 cm de rădăcină de turmeric tăiată în rondele subțiri sau rasă, cu tot cu coajă
  • Un vârf de cuțit de piper cayenne
  • piper negru
  • Sucul de la 1 lămâie
  • 1 linguriță de ulei de cocos, unt sau ulei de avocado
  • Miere

Mod de preparare

Fierbeți apa, coaja de lămâie, ghimbirul, turmericul, piperul cayenne și piperul negru la foc mic, timp de 7 minute. Apa nu trebuie să bolborosească pentru că se vor distruge nutrienții din turmeric.

Luați de pe foc, stoarceți sucul de lămâie și amestecați cu uleiul de cocos.

Strecurați ceaiul într-o ceașcă și adăugați 1 linguriță de miere. Dacă folosiți miere crudă, așteptați ca ceaiul să se răcească câteva minute. În acest fel veți fi siguri că nu se distrug nutrienții din miere.

Savurați!

Cum se păstrează ceaiul de ghimbir și turmeric

Cantitățile din rețeta noastră sunt suficiente pentru 5 căni. Ceaiul se poate păstra la temperatura camerei într-un vas sau oală sau recipient acoperit, sau îl puteți păstra în frigider timp de 3 zile. Este o idee bună să strecurați ceaiul după ce îl preparați, altfel aroma devine foarte puternică!