Checul aperitiv este o alegere nemaipomenită, indiferent de ocazie. Îl puteți prepara atunci când aveți musafiri, când vreți să pregătiți niște aperitive gustoase și sănătoase sau pur și simplu, fără nicio ocazie. 

Checul cu spanac și ricotta este ideal mai ales pentru copiii care nu mănâncă spanac în mod normal, ci doar integrat în alte rețete. Este sănătos, se face ușor și poate fi păstrat în pungi de hârtie și savurat pe post de mic dejun. 

Chec aperitiv cu spanac și ricotta
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 6 linguri de făină
  • un praf de sare
  • 3 linguri ulei
  • 300 g spanac
  • 200 g brânză de vaci sau ricotta

Mod de preparare

Spălați spanacul și opăriți-l, în cazul în care folosiți spanac proaspăt, nu congelat. Scurgeți spanacul de apă și tocați-l mărunt. Dacă aveți spanac congelat, lăsați-l să se dezghețe, după care scurgeți excesul de apă.

Separați ouăle (care trebuie să fie la temperatura camerei). Bateți albușurile spumă cu un praf de sare. amestecați gălbenușurile cu uleiul și încorporați-le treptat în spuma de albuș. Adăugați făina, câte o lingură pe rând.

Adăugați spanacul și brânza în compoziție și încorporați-le folosind o spatulă sau o lingură de lemn. Turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dați în cuptorul preîncălzit la 170 de grade, pentru 40-45 de minute sau până când este rumenit deasupra.

Serviți după ce s-a răcit. Poftă bună!