Pastele cu spanac, ricotta și lămâie sunt savuroase și gata în mai puțin de 15 minute. Ingrediente simple, proaspete, gust delicios și efort minim.
Sosul pentru aceste paste poate fi făcut în cel mai scurt timp. Amestecați ricotta, parmezan, usturoi, ulei de măsline extravirgin și lămâie și este gata, fără să fie nevoie să fiarbă. Sucul și coaja de lămâie transformă un fel de mâncare simplu în ceva cu gust divin. Iar ricotta proaspătă adaugă cremozitatea pe care toți o așteptăm de la un sos pentru paste
Pentru a face acest fel de mâncare mai sănătos și mai sățios, nu uitați să adăugați verdeață. Puteți schimba spanacul cu alte legume delicioase sau chiar cu proteine, cum ar fi pui la grătar sau somon.
Dacă aveți chef de spaghete proaspete și cremoase gata în scurt timp, ieftine și apreciate chiar și de copii, această rețetă este tot ce vă trebuie!
În plus, dacă optați pentru paste integrale, veți obține mai multe fibre și micronutrienți decât din pastele albe. Cerealele integrale sunt opțiunea cea mai sănătoasă și când vine vorba de un bol de spaghete și te fac să te simți sătul mai mult timp, ceea ce este un mare bonus.
Rețeta de paste cu spanac, ricotta și lămâie
Ingrediente
- 220 grame de paste (spaghete, linguine, penne, fusilli...)
- 250 grame ricotta
- 230 de grame de baby spanac, spălat
- 35 de grame de parmezan ras, plus mai mult pentru servire
- 1 lămâie - coaja și sucul
- 3 felii de lămâie, pentru servire (opțional)
- 1 lingură de ulei de măsline extravirgin
- 1 cățel de usturoi, ras sau presat
- sare și piper negru, după gust
Mod de preparare
Într-o oală mare cu apă clocotită cu sare, fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj până când sunt al dente. Între timp, preparați sosul de ricotta.
Într-un bol mediu, combinați ricotta, uleiul de măsline, brânza parmezan, usturoiul, coaja și sucul de lămâie. Asezonați cu 1/4 linguriță de sare și un vârf bun de cuțit de piper.
Amestecați până când se combină bine, gustați și asigurați-vă că sunteți mulțumit de condimente.
În ultimul minut din timpul de gătire al pastelor, puneți deoparte 120 ml din apa de gătit, apoi adăugați spanacul în oală. Amestecați bine și împingeți frunzele în jos pentru a le scufunda în apă.
După 1 minut, se scurg și se întorc pastele și spanacul în aceeași oală.
Adăugați sosul de ricotta și o parte din apa în care s-au fiert pastele. Amestecați bine pentru a acoperi uniform pastele, adăugați mai multă apă dacă este necesar. Textura trebuie să fie netedă și cremoasă.
Serviți imediat și decorați cu parmezan ras, un strop de ulei de măsline extravirgin și felii de lămâie, dacă doriți (pentru un plus de suc proaspăt stors). În plus, nouă ne place să adaugăm un vârf de cuțit de fulgi de ardei roșu.
Tips & tricks
- Adăugați treptat apa în care au fiert pastele, s-ar putea să nu aveți nevoie de toată apa. Nu trebuie să diluați aroma, ci doar să subțiați sosul și să acoperiți pastele. Dacă vi se pare că apa păstrată nu este suficientă, ați putea adăuga câteva linguri de lapte.
- Poți folosi orice formă de paste scurte sau lungi. Nouă ne plac spaghetele, dar penne, fusilli sau farfale merg la fel ce bine. Formele de paste mini, cum ar fi orzo nu sunt cea mai bună variantă pentru rețetă.
Vreți o variantă diferită?
Această rețetă extraordinară este foarte versatilă, așa că nu ezitați să adăugați mai multe legume sau chiar proteine la alegere. Iată câteva variante care au un gust delicios alături de combinația de lămâie și ricotta.
Adăugați-le în oală în același timp cu amestecul de ricotta.
- Legume sotate sau la grătar: sparanghel, mazăre, dovlecei, anghinare
- Rucola, busuioc, ceapă verde
- Roșii cherry sau roșii uscate, tăiate mărunt
- Pui la grătar
- Somon la grătar sau somon afumat