Checul aperitiv este pe cât de arătos și de gustos pe cât îi spune și numele. Un chec sărat, o combinație irezistibilă de arome și de culori, perfect pentru când aveți musafiri. 

Checul aperitiv poate fi făcut și păstrat câteva zile la frigider, și savurat dimineața, la micul dejun, sau ca gustare. 

Chec aperitiv cu șuncă și ciuperci
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 150 ml lapte
  • 5 ouă
  • 250 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 200 g șuncă
  • 100 g măsline
  • 150 g cașcaval
  • 100 g ciuperci
  • 1 ardei gras roșu
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Separați ouăle și bateți albușurile spumă, cu un praf de sare. Amestecați gălbenușurile cu laptele, până când se omogenizează.

Adăugați făina amestecată cu praful de copt, șunca, cașcavalul dat pe răzătoare și legumele tocată mărunt și amestecați bine.

Asezonați cu sare și piper și încorporați albușurile bătute spumă. Turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dați în cuptorul preîncălzit, pentru 30-35 de minute, sau până când faceți testul cu scobitoarea și iese curată.

Poftă bună!