Dacă îți place să gătești sau doar cauți o rețetă simplă și de efect, rulada aperitiv cu ouă de prepeliță e o alegere perfectă. Nu e complicată și nici nu ai nevoie de cine știe ce experiență în bucătărie. Doar urmezi pașii simpli și te vei bucura de un aperitiv gustos și arătos.

Ruladă aperitiv cu ouă de prepeliță

Ce e fain la această ruladă e că are ingrediente accesibile, dar combinația dintre ele e foarte reușită. Ouăle de prepeliță aduc ceva special, iar morcovul, spanacul și ardeiul roșu dau o pată de culoare. Șunca și maioneza leagă totul, iar gelatina ajută să se țină bine împreună.

Un alt plus e că poți să o pregătești cu o zi înainte, așa că dacă ai musafiri, nu mai stai pe ultima sută de metri să gătești. În ziua evenimentului doar o tai și o așezi pe platou. E rapidă, gustoasă și arată bine pe farfurie, deci îți va impresiona cu siguranță invitații.

Prepararea nu e grea deloc. Nu-ți face griji dacă nu ai mai lucrat cu gelatină până acum, pentru că tot ce trebuie să faci e să o înmoi și să o amesteci cu maioneza. Nimic complicat. Ouăle de prepeliță se fierb repede și le poți curăța ușor dacă le lași puțin în apă rece.

Preparare 20 minute
Gătire 15 minute
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • 10 ouă de prepeliță
  • 1 morcov (de mărime medie)
  • 50 grame spanac proaspăt
  • 150 grame șuncă (poate fi șuncă obișnuită sau de Praga)
  • 300 grame maioneză (de preferat făcută în casă, dar merge și din comerț)
  • 5 foi de gelatină
  • 6 felii de șuncă de Praga
  • 1 ardei roșu (pentru un plus de culoare și gust)
  • Sare și piper, după gust

Mod de preparare

Prepararea ouălor de prepeliță

Începe prin a pune ouăle de prepeliță la fiert. Acestea trebuie să fie fierte tare, așa că lasă-le pe foc timp de 5 minute. După fierbere, transferă-le imediat în apă rece pentru alte 5 minute, ca să le poți curăța mai ușor. După ce s-au răcit, curăță-le cu grijă.

Prepararea legumelor

Spanacul îl fierbi rapid în apă cu puțină sare. După ce s-a înmuiat, scurge-l bine și lasă-l să se răcească.

Curăță morcovul și pune-l la fiert până devine moale. Apoi, taie-l în cubulețe mici.

Taie și ardeiul roșu în bucățele mici. Acesta adaugă nu doar culoare, dar și un gust dulce și ușor crocant ruladei.

Pregătirea gelatinei

Înmoaie foile de gelatină în apă rece pentru câteva minute, până se înmoaie bine. După ce sunt gata, topește-le la bain-marie, având grijă să nu le fierbi. Când s-au topit complet, adaugă-le în maioneză și amestecă bine. Asezonează cu sare și piper, după gust.

Combinarea ingredientelor

În maioneza cu gelatină, adaugă morcovul, spanacul, ardeiul și șunca tăiată cubulețe. Amestecă ușor toate aceste ingrediente, astfel încât să nu zdrobești legumele sau șunca.

Asamblarea ruladei

Tapetează o formă de chec cu folie alimentară, lăsând folie să atârne peste marginile formei.

Așază cele 6 felii de șuncă de Praga pe fundul formei și pe marginile ei, astfel încât să acopere bine tot spațiul și să atârne peste margini.

Toarnă aproximativ trei sferturi din amestecul de maioneză și legume în formă.

Așază ouăle de prepeliță în compoziție, apăsând ușor pentru a se integra bine.

Adaugă restul de compoziție peste ouă și netezește suprafața.

Acoperă totul cu feliile de șuncă care atârnă și apoi acoperă cu folia de plastic.

Răcirea și servirea

Pune forma la frigider și las-o peste noapte, sau cel puțin 4-5 ore, pentru ca gelatina să se întărească bine. Dimineața, scoate rulada din formă, îndepărtează folia alimentară și taie rulada în felii egale. Așază-le frumos pe un platou și sunt gata de servit!

Rulada se poate păstra la frigider timp de 2-3 zile.