Un desert potrivit pentru adulti, care iti va indulci dupa-amiezile.
Timp total 1 oră și 15 minute
Ingrediente
- 200g unt
- 200g zahar
- 4 oua, batute
- 150g migdale macinate
- 50g faina
- 4 linguri Limoncello
- 2 lamai - coaja rasa
- 1 lingurita praf de copt
- Pentru sirop:
- 2 lamai - sucul
- 50g zahar granulat
- 60ml Limoncello
- Pentru topping:
- 1 lamaie - sucul
- 60g zahar pudra
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Intr-un vas mare, se bat untul si zaharul folosind un mixer, timp de 8-10 minute pana cand devine cremoasa.2. Se adauga ouale batute, treptat, amestecand dupa fiecare adaugare pana cand se incorporeaza complet.
3. După ce s-au adaugat toate ouale, se incorporeaza migdalele, faina, Limoncello, coaja de lamaie si praful de copt. Se pune compozitia in 2 tavi de chec tapetate cu hartie de copt si se coace timp de 40-45 de minute, pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in tavi.
4. Se pun toate ingredientele pentru sirop intr-o cratita mica si se incalzesc usor pentru a dizolva zaharul. Se inteapa checurile cu o furculita, pe toata suprafata. De indats ce se dizolva zaharul, se toarna siropul fierbinte si se lasa sa se inmoaie.
5. Se amesteca sucul de lamaie si zaharul granulat, apoi se intinde deasupra checurilor. Se lasa sa se raceasca complet, apoi se feliaza si se serveste.