Experimentează o combinație de gusturi de neegalat cu rețeta originală de tiramisu cu limoncello. Ideal pentru orice ocazie specială sau doar pentru a te răsfăța într-o zi obișnuită.

Tiramisu cu Limoncello. Combinația neașteptată care încântă simțurile

Tiramisu cu Limoncello este o alternativă delicioasă la clasicul tiramisu italian ce este întotdeauna un succes incontestabil. Se pregătește foarte ușor și repede, din doar câteva ingrediente.

Până acum este un fapt: Tiramisu este cel mai iubit desert italian. Pe lângă varianta clasică cu cafea, există numeroase alte variante ale acestuia. Unele dintre ele, cum ar fi tiramisu cu căpșuni și tiramisu cu limoncello, au devenit populare.

Limoncello este un lichior italian clasic cu o aromă inconfundabilă de lămâie. Este un produs tipic de pe Coasta Amalfi. Acolo se produc cele mai bune lămâi italiene, bogate în uleiuri esențiale și proprietăți benefice, care dau lichiorului Limoncello aroma sa minunată.

În tiramisu cu Limoncello, pișcoturile sunt înmuiate în lichiorul Limoncello și apoi alternează cu o cremă fină de mascarpone parfumată cu coajă de lămâie.

Acest desert este irezistibil, cu aroma sa intensă de Limoncello și coajă de lămâie. Ușor și foarte gustos, tiramisu cu Limoncello este desertul ideal pentru a încheia o cină cu prietenii.

Rețeta de tiramisu cu limoncello

Preparare 30 minute
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 150 de grame (aproximativ 15) pișcoturi Savoiardi
  • 250 de grame de brânză mascarpone
  • 3 ouă medii
  • 100 de grame de zahăr tos
  • 240 de mililitri de lapte
  • 160 de mililitri de Limoncello + două linguri pentru crema de mascarpone
  • O lămâie organică

Mod de preparare

Pasul 1

Mai întâi, pregătește crema de mascarpone. Separă gălbenușurile de albușuri și pune-le în două boluri separate. Apoi, adaugă o treime din zahăr la albușuri și restul de două treimi la gălbenușuri. Acum bate gălbenușurile cu zahărul până când acestea devin spumoase.

Pasul 2

Adaugă brânza mascarpone și două linguri de Limoncello. Apoi, amestecă folosind un mixer, la viteză mică.

Pasul 3

După aceea, bate albușurile până când obții o spumă tare.

Pasul 4

În cele din urmă, adaugă albușurile bătute, puțin câte puțin, la crema de gălbenușuri și mascarpone. Amestecă încet, de jos în sus, pentru a nu dezumfla crema de limoncello și mascarpone.

Pasul 5

Rade coaja de lămâie și adăugă-o la crema de limoncello și mascarpone. Amestecă pentru a combina uniform coaja în cremă.

Ai grijă să razi doar partea galbenă a lămâii. Partea albă a acesteia poate face crema mai amară.

Atenție! Este foarte important să folosești lămâi organice netratate.

Pasul 6

Într-un bol încăpător, toarnă laptele și limoncello, apoi amestecă bine. Acum ai toate preparatele gata și poți asambla tiramisu cu limoncello.

Pasul 7

Scufundă rapid pișcoturile în amestecul de lapte cu limoncello pe ambele părți, pentru aproximativ o secundă pe fiecare parte. Aceste pișcoturi italienești nu trebuie să fie prea înmuiate.

Aranjează-le frumos în vasul preferat. Formează o bază de pișcoturi întregi sau taie-le la dimensiunile potrivite, în funcție de forma și mărimea recipientului. Altfel, poți să prepari tiramisu în boluri, pahare sau cupe de înghețată, pentru a obține porții individuale.

Acoperă pișcoturile Savoiardi cu crema de limoncello și mascarpone și alternează straturile, până când umpli vasul, având grijă ca ultimul strat să fie de cremă.

Pasul 8

Lasă tiramisu cu limoncello să se răcească în frigider acoperit cu folie alimentară timp de cel puțin trei ore înainte de a-l servi. Îl poți decora cu niște coajă rasă de lămâie sau cu câteva felii subțiri de lămâie.

Cum se păstrează

Poți păstra tiramisu cu limoncello la frigider timp de două sau trei zile acoperit sau îl poți congela și consuma în termen de o lună.

Tiramisu cu limoncello fără ouă

Rețeta autentică pentru tiramisu clasic, dar și pentru tiramisu cu Limoncello, include ouă în lista de ingrediente. Însă, dacă preferi să nu folosești ouă din cauza intoleranțelor sau pur și simplu pentru propriul gust, poți face varianta de Tiramisu Limoncello fără ouă.

Tot ce trebuie să faci este să înlocuiești ouăle cu frișcă bătută. Rezultatul este la fel de gustos și cremos.

Prepară Tiramisu Limoncello fără ouă cu o bază de fursecuri ușor înmuiate într-un amestec de lapte și limoncello. Formează apoi straturi alternative cu o cremă delicată de mascarpone și frișcă aromată cu coajă rasă de lămâie. Rezultatul va fi uimitor!

Tiramisu al limone: Varianta fără alcool

O variantă de tiramisu foarte asemănătoare ca gust cu tiramisu cu limoncello este tiramisu al limone. Această rețetă este perfectă pentru copii sau pentru cei cărora nu le plac deserturile cu lichior.

Pentru aceasta, bate gălbenușurile de ou cu zahărul, după care adaugă brânza mascarpone și coaja de lămâie. La final, adaugă albușurile bătute.

Înmoaie ușor fursecurile în sucul de lămâie și alternează un strat de fursecuri cu un strat de cremă de mascarpone.

Pentru ca acest desert să fie și mai delicios, îl poți decora cu frunze proaspete de mentă și bucățele de ciocolată albă. În cele din urmă, lasă-l în frigider timp de cel puțin trei ore înainte de a-l servi.