O reteta de chec reinventata, pe care o poti savura langa cafeaua de dimineata.

Chec Cu Miere
Timp total 1 oră și 40 minute

Ingrediente

  • 225g faina
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1/2 lingurita de ghimbir macinat
  • 225g zahar
  • 3 oua, usor batute
  • 150ml ulei de floarea soarelui de
  • 300g sirop auriu

Mod de preparare

1. Se tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt. Se incalzeste cuptorul la 160C.

2. Se cern faina, scortisoara si ghimbirul intr-un castron mare. Se adauga zaharul si se amesteca bine cu o lingura de lemn.

3. Se adauga ouale, uleiul de floarea-soarelui, 225ml apa rece si siropul auriu, apoi se bate bine folosind un mixer. Aluatul va fi usor lichid.

4. Se toarna aluatul in tava preparata si se coace timp de 1 ora 35 minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centrul tortului iese curata. Se lasa sa se raceasca in tava timp de 20 de minute, apoi se rastoarna pe un platou. Se raceste complet, apoi se taie si se serveste.
Timp total 1 oră și 40 minute

Ingrediente

  • 225g faina
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1/2 lingurita de ghimbir macinat
  • 225g zahar
  • 3 oua, usor batute
  • 150ml ulei de floarea soarelui de
  • 300g sirop auriu

Mod de preparare

1. Se tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt. Se incalzeste cuptorul la 160C.

2. Se cern faina, scortisoara si ghimbirul intr-un castron mare. Se adauga zaharul si se amesteca bine cu o lingura de lemn.

3. Se adauga ouale, uleiul de floarea-soarelui, 225ml apa rece si siropul auriu, apoi se bate bine folosind un mixer. Aluatul va fi usor lichid.

4. Se toarna aluatul in tava preparata si se coace timp de 1 ora 35 minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centrul tortului iese curata. Se lasa sa se raceasca in tava timp de 20 de minute, apoi se rastoarna pe un platou. Se raceste complet, apoi se taie si se serveste.