Acest chec se poate servi cu topping-uri dulci sau sarate pentru gustarea perfecta sau pentru ceaiul de dupa-amiaza.
Timp total 1 oră și 20 minute
Ingrediente
- 450ml apa calda
- 3 linguri de sirop auriu
- 14g drojdie uscata
- 300g faina integrala
- 150g faina
- 1 lingurita ghimbir
- 1 lingurita scortisoara
- 150g smochine uscate, faramitate
- 80g stafide
- 100g nuci tocate
- 80g seminte de dovleac
- 1 lingurita sare fina
- ulei
Mod de preparare
1. Se pun apa, siropul auriu si drojdia intr-un vas mare si se amesteca repede. Se pune deoparte pentru cateva minute. Se pun faina, condimentele, fructele uscate, nucile, semintele si sarea intr-un castron mare, apoi se amesteca bine. Se unge usor o tava de chec cu ulei.2. Se face o adancitura in centrul amestecului uscat, apoi se toarna amestecul de drojdie. Se amesteca si se incorporeaza rapid cu mainile, apoi se transfera in tava pregatita. Se acopera cu folie si se lasa sa creasca undeva la cald timp de 1 ora sau pana cand aluatul a crescut chiar deasupra marginii tavii.
3. Se incalzeste cuptorul la 220C. Se coace pe raftul din mijloc timp de 10-15 minute, pana cand o crusta aurie incepe sa se formeze.
4. Se coboara caldura pana la 200C si se lasa timp de 50-55 minute mai mult, pana cand un bat introdus in centru iese curat. Se scoate din cuptor si se lasa in tava timp de 10 minute, apoi se scoate pe un platou sa se raceasca. Se feliaza, apoi se serveste cu unt.