Prăjiturile cu fructe de pădure sunt delicioase, aromate și extrem de apetisante, datorită culorilor deosebite ale fructelor de pădure. Mai ales dacă vorbim despre o prăjitură cu blat deschis la culoare cum este și acest cheesecake. 

Rețetele de cheesecake cu coacere sunt evitate de mulți, care le consideră dificile. Nu este deloc așa, dimpotrivă. Acesta este un exemplu de cheesecake cu coacere ușor de făcut, cu care nu aveți cum să dați greș. 

Cheesecake cu afine și iaurt (cu coacere)
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 400 g brânză de vaci
  • 180 g iaurt
  • 5 linguri zahăr
  • 3 linguri griș
  • 2 linguri făină
  • 300 g afine
  • 2 ouă
  • coaja de la 1/2 lămâie
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Bateți ouăle împreună cu zahărul cu un mixer. Când s-a format o cremă, adăugați brânza scursă de apă și iaurtul. Încorporați treptat ingredientele uscate: grișul, un praf de sare, făina și praful de copt. Adăugați și coaja de lămâie și amestecați bine totul.

Folosind o lingură, încorporați afinele. Păstrați câteva și pentru decor. Turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Nivelați aluatul și dați la cuptor, la 180 de grade, pentru 30-35 de minute.

Scoateți prăjitura de la cuptor și verificați cu o scobitoare dacă este coaptă în mijloc. Presărați zahăr pudră sau zahăr vanilat deasupra și serviți.

Poftă bună!