Atunci când vă e poftă de ceva dulce și ușor de făcut, deserturile fără coacere sunt cele care vă scot cel mai repede din încurcătură. Se fac ușor, nu aveți cum să dați greș, pentru că nu există riscul să coaceți prea mult sau prea puțin desertul. În plus, le puteți face oriunde, fără să fie nevoie de un cuptor.

Astăzi vă propunem o rețetă simplă de cheesecake cu topping de afine, servit în cupe sau pahare individuale, perfect pentru atunci când aveți musafiri. Dulceața prăjiturii și toppingul acrișor se combină perfect, iar echilibrul de arome este nemaipomenit. 

Cheesecake cu afine, la pahar
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • Pentru bază:
  • 350 g biscuiți digestivi
  • 150 g unt
  • Pentru cremă:
  • 550 g cremă de brânză
  • 400 ml frișcă lichidă
  • 150 g zahăr pudră
  • 100 ml lapte
  • 20 gelatină
  • Pentru topping:
  • 250 g afine
  • 4-5 linguri zahăr

Mod de preparare

Mărunțiți biscuiții și topiți untul. Amestecați bine și puneți câte o lingură din amestec în cupe, fără să presați.

Puneți gelatina la înmuiat în 100 ml de apă rece. Încălziți laptele pe foc, după care turnați gelatina peste el. Amestecați bine, pentru ca gelatina să se topească.

Într-un bol pentru mixer, amestecați crema de brânză cu zahărul pudră și mixați bine. Începeți să turnați frișca lichidă, puțin câte puțin, și mai mixați crema câteva minute.

Adăugați laptele cu gelatina și continuați să amestecați la viteză mare. Când crema este gata, o puteți turna peste baza de biscuite, aceeași cantitate în fiecare formă. Dați la frigider cât timp vă ocupați de topping.

Pentru topping, puneți afinele și zahărul într-un vas pe foc. Amestecați bine, până când zahărul s-a topit. Mai fierbeți 2-3 minute, până când siropul se leagă puțin.

Turnați peste cheesecake, după ce acesta s-a răcit. Lăsați la rece câteva ore înainte de a servi.

Poftă bună!