Un desert decadent, care provoaca dependenta.

Cheesecake cu fursecuri de ciocolata
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 2 cesti fursecuri de ciocolata, faramitate
  • 2 linguri unt topit
  • 1/4 cana zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara
  • 900g crema de branza
  • 1 1/4 cana zahar
  • 1/3 cana smantana pentru frisca
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 4 oua
  • 1 1/2 cesti de fursecuri de ciocolata, faramitate
  • 450g smantana
  • 1/4 cana zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 cana frisca
  • 1 1/2 fulgi de ciocolata
  • 1 lingurita extract de vanilie

Mod de preparare

1. Se combina 2 cesti de fursecuri faramitate cu untul topit, zahar brun si scortisoara intr-un castron. Se preseaza ferm amestecul pe partea inferioara si pe laturile unei tavi de tarta si se coace la 175 C timp de 5 minute. Se pune deoparte.

2. Intr-un castron mare, se bate crema de branza. Se adauga, treptat, 1 1/4 cani de zahar, 1/3 cana frisca, faina si o lingurita de vanilie. Se adauga ouale, pe rand, amestecand dupa fiecare adaugare. Se toarna 1/3 din compozitie in tava. Se acopera partea superioara cu o cana si jumatate de bucati de fursecuri 1 1/2 cupe. Se acopera cu restul compozitiei.

3. Se coace la 175 C timp de 45 de minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca usor. Se combina smantana, 1/4 cani de zahar si 1 lingurita de vanilie. Se raspandeste uniform peste cheesecake. Se mai coace timp de 7 minute, apoi se opreste cuptorul si se lasa in cuptor timp de 30 de minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca complet.

4. Se combina o cana de frisca cu fulgii de ciocolata intr-o cratita; se amesteca la foc mic pana cand se topeste ciocolata, apoi se adauga o lingurita de vanilie. Se toarna amestecul peste cheesecake in timp ce este inca cald. Se lasa sa se raceasca cel putin 8 ore la frigiderului si se scoate cu aproximativ o jumatate de ora inainte de servire.