Un desert decadent, care provoaca dependenta.
Timp total 1 oră și 30 minute
Ingrediente
- 2 cesti fursecuri de ciocolata, faramitate
- 2 linguri unt topit
- 1/4 cana zahar brun
- 1 lingurita scortisoara
- 900g crema de branza
- 1 1/4 cana zahar
- 1/3 cana smantana pentru frisca
- 2 linguri faina
- 1 lingurita extract de vanilie
- 4 oua
- 1 1/2 cesti de fursecuri de ciocolata, faramitate
- 450g smantana
- 1/4 cana zahar
- 1 lingurita extract de vanilie
- 1 cana frisca
- 1 1/2 fulgi de ciocolata
- 1 lingurita extract de vanilie
Mod de preparare
1. Se combina 2 cesti de fursecuri faramitate cu untul topit, zahar brun si scortisoara intr-un castron. Se preseaza ferm amestecul pe partea inferioara si pe laturile unei tavi de tarta si se coace la 175 C timp de 5 minute. Se pune deoparte.2. Intr-un castron mare, se bate crema de branza. Se adauga, treptat, 1 1/4 cani de zahar, 1/3 cana frisca, faina si o lingurita de vanilie. Se adauga ouale, pe rand, amestecand dupa fiecare adaugare. Se toarna 1/3 din compozitie in tava. Se acopera partea superioara cu o cana si jumatate de bucati de fursecuri 1 1/2 cupe. Se acopera cu restul compozitiei.
3. Se coace la 175 C timp de 45 de minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca usor. Se combina smantana, 1/4 cani de zahar si 1 lingurita de vanilie. Se raspandeste uniform peste cheesecake. Se mai coace timp de 7 minute, apoi se opreste cuptorul si se lasa in cuptor timp de 30 de minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca complet.
4. Se combina o cana de frisca cu fulgii de ciocolata intr-o cratita; se amesteca la foc mic pana cand se topeste ciocolata, apoi se adauga o lingurita de vanilie. Se toarna amestecul peste cheesecake in timp ce este inca cald. Se lasa sa se raceasca cel putin 8 ore la frigiderului si se scoate cu aproximativ o jumatate de ora inainte de servire.