O alternativa vegetariana la chiftelele traditionale.
Timp total 1 oră
Ingrediente
- 30g unt
- 200g ciuperci, curatate si taiate
- 1 ceapa, tocata marunt
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 300g risotto
- 75ml vin alb
- 800ml supa de legume, fierbinte
- 1 lingura cimbru, maruntit
- 125g mozzarella, taiate in 12 bucati
- 4 linguri faina
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
Mod de preparare
1. Se topesc 20g de unt intr-o tigaie, la foc mediu. Se adauga ciupercile si se prajesc timp de 3-4 minute. Se scurge lichidul in exces si se lasa deoparte.2. Se pune, din nou, tigaie la foc. Se adauga ceapa, usturoiul si restul de unt si se fierbe timp de 5 minute. Se adauga orezul si se amesteca timp de 1 minut. Se adauga vinul si se fierbe pana scade. Se adauga o lingura marede supa de legume si se fierbe pana cand este aproape absorbit. Se rpeta pana cand orezul este al dente - aproximativ 20 de minute. Se adauga cimbrul si ciupercile. Se asezoneaza si se raceste usor.
3. Se imparte risotto in 12 parti. Se face o gaura in centrul fiecareia si se preseaza o bucata de branza. Se acopera, avand grija ca bucata de branza sa ramana in mijloc.
4. Se trec chiftelele prin faina. Se incalzeste uleiul de floarea-soarelui intr-o tigaie si se prajesc chiftelele, timp de 3-4 minute pe fiecare parte sau pana cand devin aurii si crocante. Se indeparteaza cu o lingura si se lasa sa se scurga pe hartie de bucatarie.
5. Se servesc 2-3 chiftele, cu sosul preferat.