Atunci când nu ai poftă de mâncare cu carne, o rețetă de orez cu legume te poate scoate din impas. Puteți pregăti un risotto delicios cu ciuperci, atât ca fel principal, cât și pe post de garnitură. Puteți adăuga și alte legume care vă plac în afară de ciuperci.
Secretul unui risotto delicios constă în modul de preparare și ingredientele de calitate. Nu faceți economie la tipul de orez și la parmezan, folosiți supă de pui și nu grăbiți procesul de fierbere și vă garantăm că reușita va fi de partea voastră.

Timp total 30 minute
Ingrediente
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 ceapă mică
- 1 cană orez
- 1/4 pahar de vin
- 1 linguriță unt
- 50 g ciuperci
- 1/2 cană parmezan
- 4 căni supă de pui sau apă caldă
- sare, piper
Mod de preparare
Puneți uleiul într-o tigaie pe foc. Adăugați ceapa tocată mărunt, sare, piper și căliți câteva minute. Puneți orezul și amestecați bine, pentru 2-3 minute. Turnați vinul și lăsați până când acesta s-a evaporat.Adăugați câte un polonic din supa de pui care trebuie să fie fierbinte. Lăsați să fiarbă și, când orezul a absorbit-o, mai adăugați un polonic și tot așa. Continuați până când orezul este fiert. Nu este obligatoriu să folosiți toată supa.
Separat, puneți o tigaie cu puțin unt pe foc și sotați ciupercile feliate, timp de 7-8 minute. Puneți ciupercile peste orez și adăugați și parmezanul ras. Amestecați bine și serviți.
Poftă bună!