Aceasta reteta rapida este delicioasa si foarte satioasa.
Timp total 20 minute
Ingrediente
- 320g mix de legume congelate
- 150g cuburi marinate de feta
- 3 linguri de faina
- 2 oua, separate
- 100g mazare congelata
- ulei vegetal
- 70g sfecla rosie, rasa
- 2-3 lingurite sos de chilli
- 100ml smantana
Mod de preparare
1. Se pune mixul de legume intr-un castron mare, apoi se marunteste jumatate din feta peste ele. Se adauga faina, galbenusurile de ou si jumatate din mazare, se asezoneaza bine si se amesteca.2. Se bat albusurile de ou intr-un bol separat pana se formeaza varfuri rigide, apoi se pune in amestecul de legume.
3. Se pune uleiul vegetal intr-o tigaie mare, la foc mediu. Cand este fierbinte, se adauga amestecul de legume, cu ajutorul unei lingurite.
4. Se prajesc pentru 3-4 minute pe fiecare parte, se scot si se lasa deoparte pe hartie de bucatarie. Se repeta pana cand se termina amestecul de legume.
5. Intre timp, se fierbe restul mazare intr-o cratita cu apa clocotita timp de cateva minute. Se imparte sfecla pe platouri si se adauga mazarea si cuburile de feta.
6. Se amesteca sosul de chilli cu smantana, apoi se serveste cu chiftele si salata.