Această salată de sfeclă roșie cu brânză Feta este o combinație excelentă de arome și texturi. Vezi ingredientele si modul de preparare.

Salată de sfeclă roșie cu brânză feta

Sfecla pământoasă se potrivește perfect cu nucile crocante, cu brâânza Feta, oțetul balsamic și menta proaspătă, plină de viață, pentru a crea o salată rapidă și ușoară, tocmai bună pentru a fi servită lângă o mulțime de feluri principale.

Este pe cât se poate de adevărat faptul că sfecla roșie este una dintre acele legume pe care oamenii ori le iubesc ori le urăsc. Dacă vă place, ar trebui să vă bucurați de această minuată salată de sfeclă roșie, deoarece este încărcată cu o mulțime de arome proaspete și un amestec de texturi moi și crocante.

De ce merită făcută această salată?

  • Este deosebit de rapidă și simplu de preparat (10 minute, după ce ai gătit sfecla)
  • Se poate face din timp
  • Are un gust fantastic - oțetul balsamic conferă o aromă minunată, dulceagă, dar și acidulată
  • Este relativ sănătoasă
  • Este în mod natural fără gluten și poate fi ușor adaptată pentru dietele vegane

Cum se prepară salata de sfeclă roșie cu feta

Preparare 10 minute
Gătire 20 minute
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 300 g de sfeclă roșie, fiartă
  • 1/4 de ceapă albă aproximativ 30 g
  • 30 g de Brânză Feta
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1/2 linguriță de oțet balsamic
  • 10 g de frunze de mentă proaspătă fără tulpini
  • Condimente după gust

Mod de preparare

Cum se gătește sfecla roșie

Tăiați tulpinile (codițele) de sfeclă și ștergeți (spălați) orice pământ sau murdărie. Înfășurați-le în folie de aluminiu și puneți-le într-o tavă de copt.

Gătiți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius timp de 45-60 de minute. Verificați că sunt complet gătite introducând un cuțit ascuțit în mijloc (sau o furculiță) și dacă sunt gata ar trebui să se simtă moi.

După ce verificați, dacă e cazul, lăsați-le mai mult la cuptor, însă, adăugând un strop de apă dacă încep să arate uscate.

Atunci când sunt gata, lăsați-le să se răcească, apoi folosiți un cuțit ascuțit pentru a le decoji (puteți purta mănuși de cauciuc pentru a evita pătarea mâinilor).

Acestea ar fi cele mai bune sfaturi pentru gătirea sfeclei de dimensiuni mici-medii. Cea mai mare poate dura până la 90 de minute pentru a deveni moale.

Este de preferat să coaceți sfecla roșie, deoarece este cel mai simplu mod, iar procesul de gătire concentrează aroma și îi scoate în evidență dulceața naturală. Există și alte modalități de a găti sfecla roșie - încercați să o fierbeți sau să o gătiți la abur.

Sfecla roșie este necesară caldă pentru a face salata

În primul rând, tăiați sfecla roșie și ceapa mărunt, apoi tocați (tot mărunt) și jumătate din mentă. Se toarnă apoi uleiul, oțetul balsamic, puțină sare și piper și se amestecă până se omogenizează. Puneți tot amestecul de sfeclă roșie într-un castron mare, plat.

După aceea, se sfărâmă Feta și se taie frunzele de mentă rămase și se împrăștie peste salată.

Serviți imediat (toppingurile rămase pot fi servite în boluri mici alături, pentru ca oamenii să ajusteze aromele, dacă este necesar).

Sfaturi pentru cea mai bună salată

  • Tăiați sfecla roșie în felii sau cubulețe pentru o salată mai consistentă.
  • O puteți face vegană – înlocuiți brânza Feta cu o alternativă vegană adecvată.

Cu ce se mănâncă salată de sfeclă cu feta

Salata de sfeclă roșie cu feta merge bine cu toate tipurile de carne, pește și alte legume. Pe lângă faptul că se potrivește bine cu alte feluri de mâncare, va fi delicioasă în orice moment al zilei.

Cum se păstrează restul rămas de salată de sfeclă cu feta

Deși este cel mai bine ca această salată de sfeclă cu feta să fie consumată proaspătă, dacă vă rămâne, poate fi păstrată (acoperită) la frigider timp de 48 de ore.

Așteptați-vă ca menta să își închidă culoarea și sucul sfeclei să se îmbibe în Feta. Va fi necesar să amestecați totul după ce această salată a fost păstrată o perioadă pentru a redistribui uniform uleiul și oțetul.

Calorii și valori nutriționale

Această rețetă are 4 porții. O porție de salată de sfeclă roșie cu brânză feta are 120 calorii.

  • Calorii

    120kcal

  • Proteine

    3g

  • Carbohidrați

    10g

  • Zaharuri

    6g

  • Fibre

    3g

  • Grăsimi

    8g

  • Grăsimi saturate

    2g

  • Colesterol

    8mg

  • Sodiu

    145mg

  • Potasiu

    310mg

  • Vitamina A

    165IU

  • Vitamina C

    5mg

  • Calciu

    70mg

  • Fier

    1mg

Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.