Chiftele De Vita In Sos De Rosii
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 2 ulei de masline
  • 2 cepe verzi
  • 400g carne de vita tocata
  • 1 ou
  • faina
  • 400g rosii in bulion (conserva)
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingura bulion

Mod de preparare

1. Se pune 1 lingura de ulei intr-o tigaie, se adauga ceapa verde, tocata si se fierbe timp de aproximativ 5 minute pana se inmoaie. Se scoate si se lasa deoparte.

2. Se pune carnea tocata si jumatate din ceapa intr-un castron mare. Intr-un castron mai mic, se bate usor oul, apoi se adauga la carne si ceapa. Se asezoneaza si se amesteca cu mainile.

3. Se imparte amestecul uniform. Se presara faina pe o farfurie, apoi se ruleaza fiecare chiftea in faina. Se lasa sa se raceasca 10 minute.

4. Se incalzeste uleiul ramas intr-o tigaie, se adauga chiftele si se prajesc timp de 5 minute. Se intoarc cu grija si prajesc timp de inca 5 minute.

5. Se adauga rosiile, chimenul, bulionul si ceapa verde in tigaie. Se acopera si se fierb la foc mic timp de 25 de minute, pana cand perisoarele sunt fierte.