Timp total 1 oră
Ingrediente
- 2 ulei de masline
- 2 cepe verzi
- 400g carne de vita tocata
- 1 ou
- faina
- 400g rosii in bulion (conserva)
- 1 lingurita chimen
- 1 lingura bulion
Mod de preparare
1. Se pune 1 lingura de ulei intr-o tigaie, se adauga ceapa verde, tocata si se fierbe timp de aproximativ 5 minute pana se inmoaie. Se scoate si se lasa deoparte.2. Se pune carnea tocata si jumatate din ceapa intr-un castron mare. Intr-un castron mai mic, se bate usor oul, apoi se adauga la carne si ceapa. Se asezoneaza si se amesteca cu mainile.
3. Se imparte amestecul uniform. Se presara faina pe o farfurie, apoi se ruleaza fiecare chiftea in faina. Se lasa sa se raceasca 10 minute.
4. Se incalzeste uleiul ramas intr-o tigaie, se adauga chiftele si se prajesc timp de 5 minute. Se intoarc cu grija si prajesc timp de inca 5 minute.
5. Se adauga rosiile, chimenul, bulionul si ceapa verde in tigaie. Se acopera si se fierb la foc mic timp de 25 de minute, pana cand perisoarele sunt fierte.