Un preparat usor si picant, pe care il poti pregati ca aperitiv sau starter.

Chiftele Thailandeze De Peste
Timp total 25 minute

Ingrediente

  • 300g file de cod, dezosat si fara piele
  • 200g creveti
  • 5 cepe verzi, tocate
  • 2 linguri pasta de curry thailandeza
  • 1 lingura de ghimbir proaspat ras
  • 2 lingurite de sos de peste
  • 1 lingurita de sos de soia
  • coriandru proaspat
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 150ml chilli dulce
  • 1 lime - sucul

Mod de preparare

1. Se amesteca codul, crevetii, ceapa verde, pasta de curry, ghimbir, sosul de soia si de, coriandru intr-un blender, pana cand se formeaza o pasta grosiera.

2. Folosind mainile usor ude, se formeaza 20 de bile mici.

3. Se incalzeste o tigaie grill. Se perie cu putin ulei si se pune pestele in linie dreapta. Se perie pestele cu uleiul ramas si se gatesc pe fiecare parte pana se rumenesc. Se transfera pe un platou.

4. Intre timp, se amesteca sosul de chilli si sucul de lime. Se pune sosul de ardei iute in boluri si se serveste alaturi de peste si felii de lamaie.