Timp total 15 minute
Ingrediente
- 60 ml tamari
- 1 lingura de zahar pudra
- 2 linguri vin
- 1 lingura sake
- 4 fileuri de somon fara piele
- 1 lingurita seminte de susan negru sau alb
Legume murate:
- 1 castravete, taiat in felii subtiri
- 100ml otet
- 1 lingurita zahar pudra
- 1 morcov mic, taiat felii subtiri
- 1/2 ridiche alba, felii subtiri
- 2 linguri ghimbir, tocata
Mod de preparare
1. Se combina tamari, zaharul, vinul si sake intr-un castron mic, amestecand pentru a dizolva zaharul. Se pune pestele intr-un vas putin adanc, se toarna peste amestecul tamari, apoi se marineaza in frigider timp de pana la 30 de minute.2. Intre timp pentru legumele murate, se pune castravetele intr-o sita, peste chiuveta. Se presara cu sare 2 lingurite, apoi se lasa sa se scurga timp de 10 minute. Se clatesc bine, apoi se usuca cu un prosop de hartie. Se fierb otetul si zaharul intr-o tigaie la foc mic timp de 5 minute. Se raceste usor, apoi se amesteca cu castraveti, morcov si ghimbir. Se lasa sa se raceasca in timp ce se gateste somonul.
3. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se pune somonul pe tava, se toarna peste sosul si se coace timp de 8-10 minute. Se serveste somonul cu orez si legume murate, presarat cu seminte de susan.