Carnea de miel este foarte populară mai ales în bucătăria orientală. Se folosește sub toate formele și la o mulțime de preparate, mai ales cele cu carne tocată. Chiar dacă în bucătăria românească nu prea se folosește carne de miel decât de Paște, merită să încercați această rețetă.
Astăzi vă propunem o rețetă delicioasă de chifteluțe cu mentă și condimente, delicioase și aromate. Puteți înlocui carnea de miel cu carne de vită sau amestec, dacă nu vă place.
Ingrediente
- 500 g carne tocată de miel
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 2 lingurițe chimion
- 1 linguriță chilli
- 2 linguri mentă tocată
- 1 lingură pătrunjel
- sare
- piper
- 2 linguri făină
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Puneți carnea de miel într-un bol. Dați pe răzătoare ceapa și scurgeți apa pe care și-o lasă. Zdrobiți usturoiul și adăugați-le peste carne.Adăugați sare și piper și condimentele, după gust. Dacă vă place mai picant, puteți pune mai mult chilli. Adăugați și verdețurile tocate și amestecați bine totul.
Puneți 2 linguri de făină pentru a lega compoziția, după care lăsați la frigider cel puțin o jumătate de oră înainte de a forma și prăji chiftelele.
Formați chiftelele rotunde sau plate, cum vă place. Puneți ulei la încins și prăjiți chiftele până când se rumenesc pe toate părțile.
Scoateți chiftelele pe prosoape de hârtie, pentru a absorbi uleiul. Serviți cu garnitura și cu sosul preferat.
Poftă bună!