Clasicele chiftelute sunt reinventate in aceasta reteta, cu ierburi aromate.

Chiftelute de porc cu ierburi
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 15g unt
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 telina mare, tocata
  • 1/2 ardei rosu mare, tocat
  • 350g amestec pentru carnati
  • 350g carne tocata de porc
  • 1/2 lamaie - coaja rasa
  • 1 linguritita de oregano uscata
  • 1 lingurita salvie tocata
  • 1 lingurita patrunjel tocat

Mod de preparare

1. Se incalzesc untul si cele 2 linguri de ulei intr-o tigaie mica.

2. Se adauga ceapa, se acopera si se caleste usor timp de 10 minute pana cand este moale. Se adauga telina si ardeiul, apoi se acopera si se gateste pentru inca 5 minute.

3. Se pune intr-un castron si se lasa sa se raceasca.

4. Se adauga amestecul pentru carnati, carnea de porc tocata, coaja de lamaie, oregano uscat, salvie si patrunjel. Se amesteca bine cu putina sare si piper si se formeaza chiftele.

5. Se prajesc in ulei timp de 5-10 minute pe fiecare parte pana cand sunt gata.