Inlocuieste chipsurile de cartofi cu o varianta mai sanatoasa, pentru o gustare rapida si usoara
Timp total 15 minute
Ingrediente
- 225g dovlecei
- 1 lingura de faina
- ulei vegetal
- 2 linguri de branza Grana Padano, rasa fin
Mod de preparare
1. Se feliaza dovleceii in chipsuri de 3 mm grosime. Se pune faina intr-un castron si se adauga 50 ml de apa, pentru a avea o consistenta groasa, cremoasa.2. Se pune ulei intr-o tigaie, la foc mediu, pana ajunge la 180C (sau pana cand un cub de paine devine maro intr-un minut). Se pune jumatate din cantitatea de chipsuri de dovlecei in aluat si se amesteca, pentru a fi acoperiti pe toate partile. Se scot din aluat, lasand excesul sa se scurga. Se pun, cu grija bucatile de dovlecel in ulei fierbinte si se gatesc timp de aproximativ 1-2 minute, pana capata o culoare aurie.
4. Se scot din ulei si se scurg pe hartie de bucatarie. Se adauga branza rasa cat sunt inca fierbinti si se adauga piper negru. Se repeta cu restul de dovlecei si se servesc imediat.