Toată lumea are nevoie de o rețetă clasică de fursecuri cu unt și ciocolată, iar aceasta este preferata noastră.
Este, serios, cea mai bună rețetă de fursecuri cu unt și ciocolată din toate timpurile! Cu un aluat simplu și delicios, aceste fursecuri ies perfect de fiecare dată!
Cum să faci, pas cu pas, cele mai bune fursecuri cu unt și ciocolată
- Combinați ingredientele uscate într-un castron mediu.
- Apoi, amestecați untul și zahărul. Untul trebuie scos din frigider cu cel puțin două ore înainte de coacere, astfel încât să fie gata când aveți nevoie de el. Sau, îl puteți încălzi în cuptorul cu microunde timp de aproximativ 7 secunde, dar aveți mare grijă să nu-l topiți.
- Odată ce amestecul de unt/dulce este omogenizat bine, adăugați ouăle și vanilia și amestecați.
- Încorporați treptat ingredientele uscate. Apoi adăugați fulgii de ciocolată și amestecați până când sunt distribuiți uniform în tot aluatul.
- Compoziția trebuie să fie ușor de rulat și să nu fie lipicioasă. Nu trebuie să fie uscată sau sfărâmicioasă.
- Odată ce aluatul de fursecuri este gata, este timpul să porționați și să îl rulați. Știm că mulți oameni fac fursecuri după ochi, însă noi vă recomandăm să folosiți o lingură. În acest fel, toate fursecurile sunt de dimensiuni uniforme, astfel încât să se coacă în același timp.
- Dacă coaceți fursecurile imediat, pur și simplu le rulați în bile, le așezați uniform pe o foaie de copt (la aproximativ 4-5 cm distanță) și le coaceți la 180 de grade timp de 8-10 minute.
- Cel mai important sfat pe care vi-l putem da este: NU coaceți prea mult aceste fursecuri!
- La finalul timpului de coacere, veți avea impresia că fursecurile nu sunt gata, dar sunt. Vor părea un pic negătite când le veți scoate din cuptor, și asta e bine. Este posibil să fie ușor rumenite în câteva locuri, adică exact așa cum trebuie să fie. Se vor întări pe măsură ce stau pe foaia de copt timp de câteva minute.
Rețeta de fursecuri cu unt și ciocolată
Ingrediente
- 230 g de unt sărat înmuiat
- 200 g zahăr alb (granulat)
- 220 g zahăr brun
- 2 lingurițe de extract de vanilie
- 2 ouă mari
- 360 g făină universală
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță de praf de copt
- 1/2 linguriță de sare de mare
- 350 g chipsuri de ciocolată (sau bucăți, sau ciocolată tocată)
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Tapetați o tavă cu hârtie de copt și dați-o deoparte.
Într-un castron, amestecați făina, bicarbonatul de sodiu, sarea, praful de copt. Dați deoparte.
Amestecați împreună untul și zahărul până când obțineți o compoziție fină și cremoasă.
Adăugați ouăle și vanilia.
Încorporați ingredientele uscate în amestec.
Adăugați fulgii de ciocolată și amestecați bine.
Rulați 1-2 linguri (în funcție de cât de mari vă plac fursecurile) de aluat în biluțe și puneți-le la distanță egală pe foile de copt pregătite.
Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 8-10 minute. Scoateți-le atunci când încep să se rumenească.
Lăsați-le să stea pe tava de copt timp de 2 minute înainte de a le scoate pe un grătar să se răcească.
Sfaturi utile
Această rețetă are nevoie de 360 g de făină. Dar puteți folosi între 430 și 450 g, în funcție de mărimea ouălor. Vă sugerăm să începeți cu 360 și să creșteți după cum este necesar. Aluatul nu trebuie să fie umed sau lipicios, dar nici uscat sau sfărâmicios.
Păstrați fursecurile cu ciocolată într-un recipient etanș la temperatura camerei până la 5 zile sau în congelator până la 2 luni.