Aceste fursecuri americane făcute cu pudră de cacao și fulgi de ciocolată sunt un vis pentru iubitorii de ciocolată!

Fursecuri americane cu ciocolată. Un vis pentru iubitorii de ciocolată

Sunt crocante la exterior și moi pe dinăuntru, așa cum le adorăm cu toții. Mai mult, sunt atât de ușor de făcut, încât nici măcar nu trebuie sa dați aluatul la frigider. Doar amestecați totul și le puneți direct în cuptor.

Cu toate acestea, câteva ingrediente din această rețetă sunt esențiale, cum ar fi zahărul brun și pudra de cacao. De asemenea, nu amestecați în exces aluatul și nu îl coaceți prea mult timp. Dacă țineți cont de toate aceste recomandări, cu siguranță veți obține prăjituri delicioase.

Rețeta de fursecuri americane cu ciocolată

Preparare 15 minute
Gătire 10 minute
Timp total 25 minute

Ingrediente

(cantitățile sunt pentru aproximativ 35 de fursecuri)

  • 230 grame de unt
  • 200 de grame de zahăr granulat
  • 200 de grame de zahăr brun închis
  • 2 ouă
  • 2 lingurițe de extract de vanilie
  • 250 de grame de făină universală
  • 75 de grame de pudră de cacao neîndulcită (se poate folosi și cacao obișnuită neîndulcită)
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță de sare
  • 250 de grame de chipsuri de ciocolată

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Tapetați o tavă cu hârtie de copt, apoi puneți-o deoparte.

În bolul mixerului, blenduiți untul și ambele zaharuri până aluatul devine ușor și pufos, aproximativ 3 minute. Apoi, adăugați pe rând câte un ou și vanilia, amestecând până se încorporează.

Într-un castron separat, combinați făina, pudra de cacao, bicarbonatul de sodiu și sarea. Adăugați treptat această combinație în aluat, blenduind la viteză mică până când devine omogen. Nu amestecați în exces. Încorporați apoi și fulgii de ciocolată.

Faceți porții de câte 1 lingură fiecare, rulând aluatul între mâini și așezând fursecurile la aproximativ 5 cm unul de celălalt pe foaia de copt pregătită. Apăsați-le ușor cu palma mâinii.

Coaceți 8 până la 9 minute sau până când vedeți că nu mai strălucesc deasupra. Atenție, nu le lăsați prea mult la cuptor, să nu se usuce! Se vor întări pe măsură ce se odihnesc în tava de copt. Lăsați-le să se răcească aproximativ 5 minute și apoi transferați-le pe un platou pentru a se răci complet.

Trucuri pentru cele mai bune fursecuri americane cu ciocolată

Procesul de amestecare a untului și a zahărului creează bule de aer în aluat, iar acest lucru ajută cele două ingrediente să se topească mai lent și să ridice ușor aluatul, rezultând prăjituri moi și umflate în loc de cele plate.

Pentru a omogeniza corect untul și zahărul, untul trebuie să fie la aproximativ 20 °C, adică temperatura atunci când este scos din frigider cu o oră înainte. Untul rece bătut cu zahăr își va crește în cele din urmă temperatura (datorită căldurii create prin amestecare), devenind ușor și pufos. Dar ar trebui bătut destul de mult.

Puteți păstra fursecurile într-un recipient ermetic timp de 3-4 zile la temperatura camerei. Când vreți să le mănâncați, le puteți pune în cuptorul cu microunde pentru câteva secunde și vor fi calde și delicioase.