Acest chutney, facut din ceapa si fasole verde, este un sos perfect pentru branza sau friptura rece.

Chutney de fasole verde
Timp total 55 minute

Ingrediente

  • 750g ceapa, tocata
  • 900ml otet
  • 1kg fasole verde
  • 75g malai
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingura turmeric
  • 300g de zahar
  • 2 linguri de sare
  • 1 lingura de seminte de mustar
  • 1 lingura de seminte de susan

Mod de preparare

1. Se pune ceapa tocata si jumatate din otet intr-o cratita mare si se da in fiert. Se gateste timp de 15-20 de minute.

2. Intre timp, se curata fasolea si se taie in diagonala in bucati de 1 cm. Se pune intr-o cratita mare de apa fiarta cu sare si se gateste timp de 3 minute sau pana cand se inmoaie. Se scurge si se trece pe sub un jet de apa rece, apoi se lasa deoparte.

3. Intr-un castron, se face o pasta din malai, mustar, turmeric si 5-6 linguri de otet ramas. Se amesteca in cratita cu ceapa, alaturi de zahar si sare. Se fierbe timp de 2-3 minute, amestecand, pana cand se ingroasa. Se adauga fasolea in cratita si se fierbe timp de inca 10 minute, amestecandu-se in mod regulat, pana cand fasolea este complet fiarta.

4. Intre timp, se incalzeste o tigaie la foc mediu, apoi se adauga semintele de mustar si cele de susan si se prajesc usor. Se lasa deoparte pentru a se raci complet.

5. Se adauga semintele prajite in chutney, apoi se pun in borcane calde sterilizate si se etanseaza.