Ciorba de burtă este una dintre cele mai iubite și populare ciorbe din meniul românilor. Aproape că nu există reutaurant în meniul căruia să nu se regăsească. Astăzi vă propunem să încercați o ciorbă de burtă după rețeta ardelenească. Ce are aceasta în plus față de ciorba de burtă obișnuită? Rasol sau picioare de porc, care aduc un plus de gust și puțină grăsime, cât să îi dea aroma care trebuie.
Timp total 1 oră și 30 minute
Ingrediente
- 1 kg burtă vită prefiartă
- 1 bucată rasol
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- 300 ml smântână
- 1 căpățână usturoi
- 3 ouă
- sare
- piper
- foi de dafin
- oțet pentru dres
Mod de preparare
Spălați rasolul și puneți-l la fiert în apă cu sare. Îndepărtați spuma care se formează la suprafață.Separat, puneți la fiert burta în apă cu puțin oțet. În oala cu rasolul, puneți și legumele curățate și lăsați să fiarbă până când carnea se desprinde de pe os. Legumele vor fi îndepărtate oricum la final.
Când burta a fiert, o puteți tăia fâșii și adăuga în oala cu rasolul. Puneți foile de dafin și lăsați să fiarbă totul împreună.
Zdrobiți usturoiul și amestecați-l cu sare, ca pentru mujdei, până când se albește. Puteți adăuga și puțin ulei.
Bateți ouăle cu smântâna și adăugați câte un polonic din ciorba fierbinte, pentru a aduce la aceeași temperatură. Când amestecul este călduț, îl puteți turna în oală.
Puneți din crema de usturoi după gust. Asezonați cu sare și piper și opriți focul. Dregeți ciorba cu oțet și extra usturoi/ smântână, dacă simțiți nevoia.
Poftă bună!