Rețeta de ciorbă de dovlecei cu iaurt este extrem de simplă și se realizează din legume pe care, cel mai probabil, le aveți la îndemână.
Ce este mai bun în zilele de vară decât o ciorbă de dovlecei cu iaurt? Pentru zilele călduroase, o puteți servi rece, însă, se potrivește foarte bine și fierbinte pentru cei care o preferă așa.
Rețeta de ciorbă de dovlecei cu iaurt este extrem de simplă și se realizează din legume pe care, cel mai probabil, le aveți la îndemână. Însă, dacă nu le aveți în casă, dați repede o fugă la piață și cumpărați totul proaspăt. Și de reținut este că puteți folosi iaurt normal pe care îl găsiți la orice magazin, fără să depuneți un efort prea mare.
Iar succesul acestei rețete este dat, cu siguranță, de verdeața adăugată la final ce vă va răcori și vă va oferi prospețimea verii, de care fiecare are nevoie.
Cum se prepară ciorba de dovlecei cu iaurt
Ingrediente
- 500 g de dovlecei tăiați cubulețe (2-3 bucati)
- 400-500 grame de iaurt normal
- o ceapă
- 2 morcovi
- o țelină
- o rădăcină de pătrunjel
- un păstârnac
- o ceașcă de orez, cam 100 g
- o lămâie
- o legătură de pătrunjel sau mărar proaspăt
- sare și piper, după gust
Mod de preparare
Primul pas în realizarea acestei rețete este să spălați legumele foarte bine. Apoi, ceapa, morcovii, țelina, rădăcina de pătrunjel și păstârnacul se toacă mărunt.
După accea, se pun la fiert în apă sau în supă de carne. (Puteți folosi un cub Maggi cu gust de carne). Se fierbe totul aproximativ 10 minute, după care se adaugă și orezul spălat.
Următorul pas este să adăugați dovleceii tăiați cubulețe în ciorbă.
După ce toate ingredientele sunt bine fierte, se pune iaurtul și se mai lasă doar câteva minute la foc mic. Se potriveste gustul cu sare, lămâie și puțin piper. Și
foarte important, pentru un gust proaspăt de vară, înainte de servire, se presară deasupra verdeață tocată mărunt.