Ciorba de varză este cel mai cunoscut aliment recomandat în diete. Regimul de slăbit pe bază de ciorbă de varză este unul foarte eficient, datorită numărului mic de calorii pe care îl are această ciorbă. Dar o puteți prepara oricând, fără să țineți dietă.
Dacă vreți să vă bucurați de o ciorbă gustoasă de varză, o puteți ”înnobila” cu afumătură sau costiță, dar evident că numărul de calorii va crește. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una simplă, de ciorbă de varză cu legume, pe care o puteți adapta. Pornind de la rețeta light, de dietă, puteți să o transformați într-o ciorbă mai sățioasă, călind legumele sau adăugând carne de porc.
Timp total 45 minute
Ingrediente
- 1 kg varză albă
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- 2 cepe
- 2-3 roșii
- cimbru
- 2-3 linguri ulei
- mărar proaspăt
- sare
- piper
- foi de dafin
Mod de preparare
Tocați ceapa și dați pe răzătoare, morcovul și păstârnacul. Puneți-le la călit într-o oală cu câteva linguri de ulei. Dacă vreți să faceți ciorba în varianta de dietă, puteți renunța la ulei și puneți legumele în puțină apă.Condimentați cu sare, piper și căliți câteva minute, până când ceapa devine transparentă. Tocați varza fideluță între timp.
Când legumele s-au călit, puneți 2 litri de apă caldă peste și adăugați varza. Puneți foile de dafin și puțin cimbru uscat și lăsați să fiarbă o jumătate de oră.
Când varza a fiert, adăugați roșiile cubulețe (puteți folosi și roșii din conservă) și mai lăsați să fiarbă 5 minute. La final, gustați și mai adăugați sare dacă mai este nevoie. Puteți lăsa ciorba așa sau o puteți acri cu sare de lămâie sau zeamă de varză.
Opriți focul și serviți cu mărar proaspăt tocat.
Poftă bună!