Ciorba de pui cu iaurt este o rețetă asemănătoare cu ciorba de pui a la grec, numai că aceasta este de inspirație arăbească. Gustul de smântână este înlocuit cu un gust acrișor, de iaurt, și cu o aromă orientală, dată de cumin (chimion).

Ciorba de iaurt este un remediu foarte bun atunci când sunteți răciți sau gripați și vă ajută să vă puneți rapid pe picioare. Se face foarte simplu și se servește fierbinte, cu mult pătrunjel proaspăt sau mentă verde.

Ciorbă de pui cu iaurt - remediul excelent pentru răceală (rețetă arăbească)
Timp total 2 ore

Ingrediente

  • un piept de pui cu os (preferabil pui de țară)
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 500 g iaurt gras (10%)
  • un gălbenuș de ou
  • 1 lingură cumin (chimion)
  • 1 lingură făină
  • 125 g orez
  • pătrunjel verde/ mentă
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Puneți la fiert pieptul de pui, în apă rece cu puțină sare. Îndepărtați spuma care se formează deasupra și, după ce carnea a fiert pe jumătate, adăugați legumele întregi, curățate.

Lăsați să fiarbă până când lichidul din oală a scăzut considerabil. Scoateți legumele și carnea și strecurați ciorba, dacă simțiți că este tulbure. Zeama limpede o puneți înapoi în oală și adăugați orezul, pe care îl lăsați să mai fiarbă 10-15 minute.

Într-un bol, amestecați iaurtul, cu gălbenușul de ou, făina și chimionul. Agăugați câte un polonic de supă fierbinte peste iaurt, până când îl aduceți la o temperatură mai ridicată. În acest fel, atunci când veți pune iaurtul în ciorbă, acesta va rămâne cremos și nu se va ”brânzi”.

Puneți amestecul de iaurt cu ou și făină în oală și amestecați. Mai lăsați câteva minute, după care opriți focul. Gustați și mai adăugați sare și piper, dacă mai este nevoie. Puteți acri cu puțină zeamă de lămâie.

Între timp, carnea s-a răcit, așa că o puteți tăia cubulețe și pune la loc în ciorbă.

Serviți fierbinte, cu pătrunjel proaspăt sau mentă din belșug. 2-3 porții de ciorbă de pui cu iaurt, atunci când sunteți răciți, cu pătrunjel și un ardei iute vor face diferența în lupta cu răceala.

Poftă bună!