Clătite de post cu dulceață de piersici pot fi cu siguranță preferatele oricui. Dacă vrei, poți face aceste clătite fără zahăr în compoziție.
Chiar dacă nu ții post, această rețetă este ideală dacă vrei să ai grijă de silueta ta, pentru că au mai puține calorii decât clătitele preparate cu lapte și ouă.
Rețeta de clătite de post cu dulceață de piersici
Ingrediente
- 500 g de făină
- 2 linguri de zahăr
- 10 g de drojdie
- coajă de lămâie
- sare
- apă
- un borcan de dulceață sau gem de piersici
Mod de preparare
Pentru început, trebuie să puneți într-un bol făina, zahărul, sarea, drojdia, coaja de lămâie și se toarnă câte puțină apă.
Se amestecă aluatul cu un tel pentru a nu se forma cocoloașe. Se lasă la dospit în jur de 20 de minute, apoi se pun cu o ceșcuță în tigaie. Se întorc de pe o parte pe alta, până se rumenesc.
Ca și clătitele obișnuite, și acestea se umplu cu dulceață de piersici și se rulează. Sau ar mai fi o variantă, aceea ca dulceața să se pună în straturi și să aibă aspectul unui tort. Mai exact, o clătită, un strat de dulceață și tot așa.
Și dacă veți servi aceste clătite calde, vi se vor cere și a doua oară și a treia…