Clătitele de post cu apă minerală sunt o opțiune foarte bună dacă ești vegan sau dacă ții post. Sunt foarte simplu de făcut, cu doar câteva ingrediente.

Clătite de post cu apă minerală

Apa minerală din rețetă are rolul de a face clătitele pufoase și fragede. Dacă nu aveți apă minerală, puteți folosi apă plată în care să dizolvați o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu, care va face același lucru ca apa minerală.

Rețeta de clătite de post cu apă minerală

Preparare 10 minute
Gătire 20 minute
Timp total 30 minute

Ingrediente

(pentru aproximativ 10 clătite)

  • 200 g faină
  • 500 ml apa plată sau apă minerală
  • 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1 lingură de zahăr
  • esență de rom sau orice alte arome vă plac
  • 6 linguri de ulei
  • puțin ulei
  • pentru umplutură: gem sau dulceață

Mod de preparare

Rețeta aceasta este foarte simplu de făcut, necesită doar puțină atenție. În primul rând, amestecăm într-un bol (castron mare) făina, sarea, bicarbonatul și zahărul.

Apoi, se adaugă apa treptat și se amestecă bine cu un tel pentru a nu se forma cocoloașe. După ce am realizat un amestec omogen, punem cele 6 linguri de ulei și amestecăm din nou.

Între timp, ungem o tigaie cu ulei și o punem la foc să se încingă. Cu un polonic, turnăm compoziție în tigaie și coacem clătita la foc mediu. Când marginile s-au rumenit puțin, o putem întoarce pe partea cealaltă.

La final, punem pe o farfurie plată sau pe un platou clătitele una peste cealaltă pentru a se păstra fragede.

Și normal, le umplem cu gemul sau cu dulceața pe care o preferăm.