Clătitele de post cu apă minerală sunt o opțiune foarte bună dacă ești vegan sau dacă ții post. Sunt foarte simplu de făcut, cu doar câteva ingrediente.
Apa minerală din rețetă are rolul de a face clătitele pufoase și fragede. Dacă nu aveți apă minerală, puteți folosi apă plată în care să dizolvați o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu, care va face același lucru ca apa minerală.
Rețeta de clătite de post cu apă minerală
Ingrediente
(pentru aproximativ 10 clătite)
- 200 g faină
- 500 ml apa plată sau apă minerală
- 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță de sare
- 1 lingură de zahăr
- esență de rom sau orice alte arome vă plac
- 6 linguri de ulei
- puțin ulei
- pentru umplutură: gem sau dulceață
Mod de preparare
Rețeta aceasta este foarte simplu de făcut, necesită doar puțină atenție. În primul rând, amestecăm într-un bol (castron mare) făina, sarea, bicarbonatul și zahărul.
Apoi, se adaugă apa treptat și se amestecă bine cu un tel pentru a nu se forma cocoloașe. După ce am realizat un amestec omogen, punem cele 6 linguri de ulei și amestecăm din nou.
Între timp, ungem o tigaie cu ulei și o punem la foc să se încingă. Cu un polonic, turnăm compoziție în tigaie și coacem clătita la foc mediu. Când marginile s-au rumenit puțin, o putem întoarce pe partea cealaltă.
La final, punem pe o farfurie plată sau pe un platou clătitele una peste cealaltă pentru a se păstra fragede.
Și normal, le umplem cu gemul sau cu dulceața pe care o preferăm.