Coaste de porc, cu glazura de miere si condimente. Un gust care te dce cu gandul in Filipine.

Coaste filipineze
Timp total 1 oră și 20 minute

Ingrediente

  • 2,7kg coaste de porc
  • 2 cepe, taiate in felii
  • 1 ceapa medie, tocata fin
  • 6 linguri de sos de soia
  • 1/4 lingurita piper negru
  • 6 anason stelat
  • 1 lingura de ulei vegetal
  • 1 lingura de ghimbir proaspat ras
  • 1/2 ceasca de miere
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 lingură sos Worcestershire
  • 1 lingura de suc de lamaie

Mod de preparare

1. Se pun coastele intr-o oala cu apa, alaturi de 2 cepe, 4 linguri de sos de soia, piper si anason. Se fierbe. Se reduce caldura, se acopera si se lasa sa fiarba pana cand coastele sunt usor de strapuns, aproximativ 1 1/4 ore. Se amesteca ocazional.

2. Intre timp, se incalzeste ulei intr-o tigaie, la foc mediu. Se adauga restul de ceapa tocata si se caleste, amestecand des, pana ce ceapa este moale. Se adauga ghimbir, miere, zahar, sos Worcestershire, suc de lamaie si restul de 2 linguri de sos de soia. Se fierbe, amestecand bine. Se ia de pe foc.

3. Se incalzeste cuptorul la 200C.

4. Folosind clestele, se aseaza coastele intr-un singur strat intr-o tava. Se toarna in mod uniform amestecul de miere si se coace in cuptorul preincalzit aproximativ 30 de minute.