Un peste aromat care poate fi servit langa o salata de orez.

Cod Cu Sos De Rosii, Un Peste Aromat Care Iti Bucura Simturile

Ingrediente

  • 550g cod, taiat in 4 bucati
  • 3 lingurite cimbru
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa, taiata marunt
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 3/4 cana vin alb
  • 400g rosii taiate in bulion (conserva)
  • 1/4 cana smantana
  • 1/2 lingurita amidon de porumb

Mod de preparare

1. Se asezoneaza pestele cu cimbru, sare si piper. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mediu. Se adauga ceapa, usturoiul si o lingurita de cimbru. Se lasa pe foc, amestecand, pana cand incepe sa se inmoaie. Se adauga vinul, rosiile si pestele in tigaie. Se acopera si se fierbe pana cand pestele este gatit, cateva minute. Se transfera pestele intr-o farfurie si se tine la cald.

2. Se amesteca smantana si amidonul de porumb intr-un castron mic. Se adauga in tigaie, impreuna cu restul de cimbru si sare. Se lasa pe foc timp de 1 minut. Se imparte pestele in 4 portii si se adauga sos peste fiecare dintre ele.