Fructele devin mai aromate și mai gustoase atunci când le servim sub formă de compot sau dulceață. Zahărul în cantitatea potrivită le ajută să își elibereze mai bine aromele și să poată fi stocate mai mult timp. Nimic nu se compară cu un borcan de compot din fructul preferat, fie că este făcut vara sau iarna. 

Astăzi vă propunem o rețetă de compot de mandarine, pe care o puteți adapta și pentru alte fructe citrice, cum ar fi portocale, clementine sau chiar grapefruit. Singurul lucru de care trebuie să țineți cont este că va trebui să adaptați cantitatea de zahăr, în funcție de cât de dulci sau acre sunt fructele.

Compot de mandarine
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 1 kg mandarine
  • 200 g zahăr
  • 1 litru apă
  • un baton scorțișoară
  • cuișoare
  • anason

Mod de preparare

Puneți apa la fiert împreună cu batonul de scorțișoară, anasonul și cuișoarele. Lăsați să fiarbă până când zahărul s-a topit și a dat în câteva clocote.

Între timp, curățați mandarinele și rupeți-le felii. Adăugați mandarinele în compot și mai lăsați să fiarbă totul împreună 15 minute.

Opriți focul, îndepărtați scorțișoara, cuișoarele și anasonul și serviți compotul după ce s-a răcit. În sezonul cald, pentru un plus de răcoare și aromă, puteți pune mentă proaspătă atunci când îl serviți.

Poftă bună!