Un desert care ti se topeste in gura, cu glazura de ciocolata si menta. Este delicios si este usor de preparat.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 3/4 cana unt
- 1 1/2 cani de zahar brun
- 2 linguri de apa
- 2 cani fulgi de ciocolata
- 2 oua
- 2 1/2 cani faina
- 1 1/4 lingurite bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita sare
- 36buc ciocolata cu menta
Mod de preparare
1. Intr-o cratita, la foc mic, se gateste untul, zaharul si apa pana cand untul este topit. Se adauga fulgii de ciocolata si se amesteca pana cand este partial topita. Se ia de pe foc si se amesteca pana cand ciocolata este complet topita. Se toarna intr-un castron mare si se lasa sa stea 10 minute sa se raceasca usor.2. Se incorporeaza ouale, pe rand, in amestecul de ciocolata, cu ajutorul unui mixer. Se reduce viteza si se adauga ingredientele uscate. Se amesteca pana cand se formeaza un aluat. Se lasa sa se raceasca aproximativ 1 ora.
3. Se incalzeste cuptorul la 175.
4. Se ruleaza aluatul sub forma unor bile si se pun intr-o tava tapetata cu foaie de copt. Se coc timp de 8-10 minute. Cand se scot din cuptor, se pune 1/2 ciocolata cu menta pe partea de sus a fiecarei prajituri. Se lasa sa se topeasca, apoi se servesc.