Fursecurile se pot face intr-o varietate de combinatii, iar reteta de mai jos foloseste ciocolata si menta - in opinia noastra un mix perfect pentru desert.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 125g unt
- 200g zahar brun
- 1 ou
- 25g cacao
- 175g faina
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita extract de menta
- 125g ciocolata de lapte
- 125g ciocolat cu menta
- 50g de ciocolata alba, topita + colorant alimentar verde
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 190C si se tapeteaza o tava cu hoaie de copt.2. Se amesteca untul si zaharul brun pana cand campozitia are o textura cremoasa, iar zaharul este topit.
3. Se adauga oual, cacao, faina, bicarbonat de sodiu, praf de copt, sare si ciocolata cu menta si se bate pana cand se formeaza o pasta groasa.
4. Se incorporeaza ciocolata cu lapte si se pune aluatul, cu o lingura, in asa fel incat sa se formeze cercuri, asezate la distanta unele de altele.
5. Se coc in cuptor timp de 12 minute.
6. Se lasa sa se raceasca. Se topeste ciocolata alba la foc mic si se adauga colorant verde si se decoreaza fursecurile.