Un preparat care imbina perfect savoarea carnii de miel cu dulceata perelor.

Cotlete Afumate De Miel Cu Pere Caramelizate
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 100g orez
  • 50g frunze souchong (frunze de ceai)
  • 1 lingura zahar brun
  • 2 x 6 otlete de miel
  • 1 ceapa rosie, taiata fasii
  • 2 pere, taiate fasii
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri miere
  • 150g frunze de salata
  • otet balsamic

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 150C. Se tapeteaza o tava cu patru straturi de folie. Se combina orezul, frunzele de ceai si zaharul, apoi se intind peste folie. Se aseaza un gratar peste folie si se pune mielul pe partea de sus. Se acopera tava cu 2 foi de folie, sa se etanseze bine. Se pune la foc mic si se afuma carnea timp de 10-15 minute.

2. Intre timp, se combina ceapa, perele si 1 lingura de ulei intr-o tava separata.

3. Se transfera mielul in tava cu ceapa, apoi se stropeste cu miere. Se coace timp de 20-25 de minute. Se scoate carnea de la cuptor si se lasa timp de 5 minute. Se baga tava cu ceapa si perele la cuptor pentru inca 5 minute.

4. Se feliaza carnea de miel. Se amesteca pere si ceapa cu frunzele de salata si se stropesc cu otet si uleiul ramas, apoi se servesc cu carne de miel.