Aceasta reteta fina de cotlete de miel este cea mai buna mancare anglo-indiana. Se serveste cu cartofi coapti si salata pentru o masa consistenta.
Timp total 45 minute
Ingrediente
- 1buc de 1 cm ghimbir
- 6 catei de usturoi
- 2 lingurite de praf curry
- 1 lingura de sare
- 2 lime - sucul
- 4 linguri de iaurt
- 8 cotlete de miel
Pentru salata:
- 1 castravete, curatat, tocat
- 6 rosii coapte, tocate
- 2 cepe rosii, fin taiate
- 1 lime - sucul
- 1/2 lingurita de sare
- 1/2 lingurita piper negru
- 3 linguri ulei de masline
- frunze proaspete de menta
- frunze proaspete de coriandru
Mod de preparare
1. Pentru a fae marinata, se maruntesc ghimbirul si usturoiul. Se pun intr-un castron si se adaga pudra de curry, sare, suc de lamaie si iaurt. Se pun marinata si carnea de miel intr-o punga de plastic si se agita pentru a acoperi carnea. Se lasa sa se raceasca timp de cateva ore in frigider sau peste noapte.2. Inainte de a gati cotletele de miel, se incalzeste gratarul si se face salata, amestecand ingredientele. Se pun castravetele, rosiile si ceapa intr-un castron. Se combina sucul de lime, sarea, piperul si uleiul pentru a face un dressing si se adauga peste salata, impreuna cu verdeata.
3. Se prajesc cotletele pe gratar pentru 3-4 minute pe fiecare parte. Se lasa sa se raceasca cel putin 10 minute inainte de servire. Se servesc cu salata preparata.