Aceasta reteta fina de cotlete de miel este cea mai buna mancare anglo-indiana. Se serveste cu cartofi coapti si salata pentru o masa consistenta.

Cotlete De Miel - Reteta Indiana
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 1buc de 1 cm ghimbir
  • 6 catei de usturoi
  • 2 lingurite de praf curry
  • 1 lingura de sare
  • 2 lime - sucul
  • 4 linguri de iaurt
  • 8 cotlete de miel

Pentru salata:

  • 1 castravete, curatat, tocat
  • 6 rosii coapte, tocate
  • 2 cepe rosii, fin taiate
  • 1 lime - sucul
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita piper negru
  • 3 linguri ulei de masline
  • frunze proaspete de menta
  • frunze proaspete de coriandru

Mod de preparare

1. Pentru a fae marinata, se maruntesc ghimbirul si usturoiul. Se pun intr-un castron si se adaga pudra de curry, sare, suc de lamaie si iaurt. Se pun marinata si carnea de miel intr-o punga de plastic si se agita pentru a acoperi carnea. Se lasa sa se raceasca timp de cateva ore in frigider sau peste noapte.

2. Inainte de a gati cotletele de miel, se incalzeste gratarul si se face salata, amestecand ingredientele. Se pun castravetele, rosiile si ceapa intr-un castron. Se combina sucul de lime, sarea, piperul si uleiul pentru a face un dressing si se adauga peste salata, impreuna cu verdeata.

3. Se prajesc cotletele pe gratar pentru 3-4 minute pe fiecare parte. Se lasa sa se raceasca cel putin 10 minute inainte de servire. Se servesc cu salata preparata.