Ce faci atunci când vrei să prepari un aperitiv sau o gustare rapidă, fresh, cu gust proaspăt și răcoritor? Apelezi la aceste tartine cu somon afumat și cremă de brânză, ideale atât ca gustare, cât și atunci când aveți musafiri.
Se fac ușor, sunt delicioase, sunt sățioase și nu ai cum să dai greș cu ele. Ce îți poți dori mai mult de la o gustare sau de la un aperitiv?
Puteți servi această cremă de brânză cu somon afumat pe pâine prăjită, pe tartine de foietaj sau pe biscuiți sărați.
Timp total 15 minute
Ingrediente
- 200 g somon afumat
- 200 g cremă de brânză
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 castravete
- sare
- piper
- mărar proaspăt
Mod de preparare
Tăiați somonul afumat fâșii sau cubulețe. Curățați castravetele și tăiați-l cubulețe.Puneți crema de brânză într-un robot de bucătărie sau mixer și amestecați câteva minute. Adăugați somonul, castravetele, sare, piper și zeamă de lămâie după gust și amestecați totul cu o lingură.
Puneți mărar proaspăt tocat și dați la frigider pentru cel puțin o jumătate de oră înainte de a servi.
Serviți cu pâine prăjită. Poftă bună!