Pentru bruschetele cu somon afumat și cremă de brânză. aveți nevoie de o baghetă, somon afumat, ierburi, cremă de brânză și câteva ingrediente care dau aromă.
Bruschetele cu somon afumat și cremă de brânză sunt un aperitiv minunat, simplu de făcut.
În bucătăria italiană, bruschetta este un antipasto – așa cum sunt denumite aperitivele. Se prepară pe felii de pâine de mărimea unei mușcături și au diverse tipuri de garnituri, după cum doriți. Din experiența noastră, bruschetele cu cremă de brânză și somon afumat s-au dovedit a fi o gustare plină de satisfacții.
Acest fel de mâncare italiană poate fi asociat perfect cu un vin roșu.
Cum se prepară bruschetele cu somon afumat și cremă de brânză
Ingrediente
- 1 baghetă, tăiată în felii
- 2 felii de somon afumat sau puțin mai mult, în funcție de mărime
- 100 de grame de cremă de brânză
- sucul de la o lămâie mică
- 1 lingură de mărar proaspăt, tocat
- 1 cățel de usturoi proaspăt, zdrobit
- sare
- piper negru proaspăt, măcinat
- spray cu ulei de măsline
Pentru ornat (opțional)
- capere
- mărar proaspăt
Mod de preparare
Pentru bagheta coaptă la cuptor
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
Tăiați bagheta în felii, apoi aranjați feliile pe o foaie de copt.
Se stropesc ambele părți cu puțin ulei de măsline. Apoi coaceți la 170 de grade timp de aproximativ 9 minute, întorcându-le la jumătatea timpului de gătire, până când devin aurii și crocante.
Scoateți din cuptor și dați-le deoparte să se răcească.
Pentru bagheta prăjită la tigaie
Se ung feliile cu ulei de măsline pe ambele părți.
Încălziți o tigaie și prăjiți baghetele până când se rumenesc ușor.
Cum preparați bruschetele
Într-un castron de dimensiuni medii adăugați crema de brânză, mărarul, sucul de lămâie, usturoiul zdrobit și un vârf de cuțit de sare și piper. Se amestecă până când se combină bine.
Se pune compoziția într-o pungă de cofetărie și se pune deoparte.
După ce feliile de pâine s-au răcit, aranjați-le pe un platou de servire.
Se taie somonul în bucăți egale și se așează câte o bucățică pe fiecare felie de pâine.
Folosiți punga de cofetărie pentru a turna o mică parte din amestecul de cremă de brânză deasupra fiecărei bucăți de somon.
Se ornează fiecare felie cu câteva capere și o crenguță de mărar proaspăt.
Serviți și savurați!
Ce tip de pâine este ideal pentru bruschete?
Puteți folosi orice fel de pâine pentru a face bruschetele cu somon afumat, avocado și brânză feta. Bagheta franțuzească, tăiată pe lung, merge foarte bine, la fel și focaccia sau pâinea ciabatta.
Puteți cumpăra chiar și pâine feliată „bruschetta” preambalată, dar nu vă preocupați, pentru că puteți folosi orice fel de pâine prăjită doriți sau aveți la îndemână.