Nutella este genul de dulce care se potrivește în orice combinație și pe care cu greu poți să îl refuzi. Dar ce ai zice dacă ți-am spune că poți să faci Nutella acasă și să știi exact ce pui în ea?

Nutella de casă se face foarte ușor și este cel puțin la fel de gustoasă precum cea din comerț. Are câteva ingrediente-cheie: ciocolată de calitate, alune de pădure și dulce de leche. Dacă nu vreți să cumpărați dulce de leche din magazin, îl puteți face tot voi, acasă. Găsiți rețeta AICI.

Cremă de ciocolată cu alune (Nutella de casă)
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 50 g ciocolată neagră
  • 50 g unt
  • 100 g alune de pădure
  • 100 g zahăr
  • 30 g cacao
  • 450 g dulce de leche

Mod de preparare

Coaceți alunele într-o tigaie pe foc, sau la cuptor, cât să le rumeniți, dar fără să le ardeți. Curățați alunele de coajă, dacă nu sunt curățate deja.

Puneți alunele într-un robot de bucătărie, împreună cu zahărul. Mixați până când alunele se transformă într-o pastă și se combină cu zahărul. Uleiurile naturale din alune ajută la topirea zahărului. Puneți cacaoa și omogenizați bine totul.

Separat, topiți untul și ciocolata la bain marie. Când s-au topit și s-au amestecat, adăugați crema peste amestecul de alune și zahăr. Puneți crema într-un vas pe foc și fierbeți 2-3 minute, cât să se lege și să se topească zahărul. Opriți focul și adăugați dulceața de lapte (dulce de leche). Omogenizați bine și puneți din nou crema de ciocolată pe foc.

Mai fierbeți crema aproximativ 30 de minute. Aceasta va căpăta consistență, iar ingredientele se vor omogeniza frumos. După ce crema s-a răcit, pasați-o cu ajutorul unui blender vertical.

Păstrați crema în borcane, la frigider. Poftă bună!