Ce e mai bun decât o porție de înghețată făcută în casă, când afară e cald? Vă spunem noi: o porție de înghețată cu Nutella. Se face foarte ușor, aveți nevoie doar de câteva ingrediente și veți obține cel mai răcoritor și gustos desert cu ciocolată.

Dacă vă place înghețata de ciocolată, trebuie să încercați această rețetă cu Nutella. În jumătate de oră obțineți câteva porții de desert, iar avantajul este că știți exact ce puneți în ea, spre deosebire de înghețata din comerț. Fără aditivi sau conservanți, doar ingrediente din frigider.

Puteți renunța la o parte din cantitatea de zahăr, dacă vreți o înghețată mai ”light”. Nutella este oricum dulce și ea, așa că puteți înjumătăți cantitatea de zahăr din rețetă. 

Înghețată de casă cu Nutella și alune
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 250 ml frișcă lichidă
  • 180 g zahăr
  • 4 gălbenușuri de ou
  • 1/2 linguriță extract de vanilie
  • 125 g Nutella
  • 120 g alune

Mod de preparare

Puneți laptele, frișca și jumătate din cantitatea de zahăr într-un vas pe foc. Lăsați 5 minute, până când zahărul s-a topit.

Într-un bol separat, amestecați gălbenușurile de ou cu restul de zahăr și bateți cu mixerul până când zahărul se topește și gălbenușurile se deschid la culoare.

Puneți un polonic din amestecul de lapte și frișcă peste gălbenușuri și amestecați. Turnați totul în vasul cu lapte și puneți pe foc din nou.

Fierbeți la foc mic timp de 8-10 minute, sau până când compoziția s-a îngroșat puțin. Strecurați amestecul și adăugați vanilia și ciocolata. Amestecați până când se omogenizează.

Lăsați să se răcească complet, după care puneți în forme de înghețată și dați la congelator pentru câteva ore.

Trageți la tigaie alunele și tocați-le mărunt. Presărați-le peste înghețată și serviți.

Poftă bună!