Creme Anglaise este o crema absolut delicioasa, mai ales atunci cand adaugi vanilie pentru o aroma imbietoare. O poti folosi la diverse preparate si merge perfect si langa deserturi cu fructe.

Creme Anglaise
Timp total 25 minute

Ingrediente

  • 1 cana smantana
  • 1/2 ceasca zahar
  • 1 baton de vanilie, taiat pe jumatate, pe lungime
  • 4 galbenusuri de ou
  • 2 linguri unt

Mod de preparare

1. Intr-o cratita la foc mediu, se combina smantana, 1/4 cana zahar si batonul de vanilie.

2. Intr-un castron, se amesteca galbenusurile de ou si restul de 1/4 cana de zahar pana cand compozitia este cremoasa.

3. Cand amestecul de smantana este aproape de a da in fiert, se ia de pe foc si se indeparteaza batonul de vanilie. Se pune o cantitate mica de smantana fierbinte in amestecul de galbenus de ou, apoi se toarna amestecul de galbenus de ou in restul de smantana fierbinte si se amesteca bine. Se pune, din nou, pe foc si se gateste, amestecand, pana cand crema este suficient de groasa pentru a acoperi spatele unei linguri de metal. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se serveste calda sau rece.