Timp total 45 minute
Ingrediente
- 2 linguri ulei de masline
- 1 fir de praz
- 2 catei de usturoi
- 350g orz
- 650ml supa de pui sau apa
- lamaie - coaja si sucul
- 250g spanac
- 150g creveti
- 1 lingura paprika dulce
- 2 linguri de menta
Mod de preparare
1. Se incalzeste uleiul de masline lingura intr-o tigaie la foc mediu - scazut . Se adauga prazul si usturoiul, apoi se lasa pe foc, amestecand ocazional, timp de 5-7 minute, pana se inmoaie.2. Se adauga orzul si se fierbe timp de 2 minute, amestecand. Se adauga supa de pui/apa, coaja si sucul de lamaie. Se acopera si se fierbe timp de 10-12 minute, pana cand orzul este fraged, iar lichidul se evapora in mare parte. Se adauga spanacul si se amesteca pana se inmoaie.
3. Se incalzeste o tigaie mica cu uleiul de masline ramas, la foc mare. Se adauga crevetii si boia, apoi se fierbe timp de 2-3 minute, pana cand crevetii sunt roz. Se adauga menta, se asezoneaza cu sare, piper si suc de lamaie. Se Se servesc alaturi de pilaful de orz.