Creveti Cu Pilaf De Orz, Spanac Si Paprika
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 fir de praz
  • 2 catei de usturoi
  • 350g orz
  • 650ml supa de pui sau apa
  • lamaie - coaja si sucul
  • 250g spanac
  • 150g creveti
  • 1 lingura paprika dulce
  • 2 linguri de menta

Mod de preparare

1. Se incalzeste uleiul de masline lingura intr-o tigaie la foc mediu - scazut . Se adauga prazul si usturoiul, apoi se lasa pe foc, amestecand ocazional, timp de 5-7 minute, pana se inmoaie.

2. Se adauga orzul si se fierbe timp de 2 minute, amestecand. Se adauga supa de pui/apa, coaja si sucul de lamaie. Se acopera si se fierbe timp de 10-12 minute, pana cand orzul este fraged, iar lichidul se evapora in mare parte. Se adauga spanacul si se amesteca pana se inmoaie.

3. Se incalzeste o tigaie mica cu uleiul de masline ramas, la foc mare. Se adauga crevetii si boia, apoi se fierbe timp de 2-3 minute, pana cand crevetii sunt roz. Se adauga menta, se asezoneaza cu sare, piper si suc de lamaie. Se Se servesc alaturi de pilaful de orz.