Descoperă rețeta ungurească de cuib de viespe cu nucă și miere de albine, un desert simplu și delicios, perfect pentru orice ocazie.

Cuib de viespe cu nucă și miere de albine

Cuib de viespe cu nucă și miere - sună complicat? Deloc! E o prăjitură pufoasă, aromată și ușor de făcut, perfectă pentru o după-amiază relaxantă cu familia sau prietenii.

Hai să vedem cum se prepară!

Preparare 20 minute
Gătire 20 minute
Timp total 40 minute

Ingrediente

Ingrediente pentru aluat

  • 700 grame de făină
  • 10 linguri de ulei
  • 30 linguri de lapte dulce
  • 4 linguri de zahăr
  • 1 cub de drojdie
  • Coaja rasă de la o lămâie
  • 2 gălbenușuri de ou

Ingrediente pentru umplutură

  • 200 grame de nucă măcinată
  • 5 linguri de zahăr pudră
  • 1 fiolă esență de rom

Ingrediente pentru glazură

  • 10 linguri de miere de albine

Mod de preparare

Pregătirea aluatului

Începe prin a încălzi laptele și uleiul. După ce s-au încălzit ușor, toarnă-le într-un bol mare. Adaugă zahărul, drojdia și coaja de lămâie. Amestecă până când drojdia se dizolvă complet.

După ce amestecul este omogen, încorporează gălbenușurile de ou. Treptat, adaugă făina și frământă până obții un aluat potrivit de tare.

Acoperă-l cu un prosop curat și lasă-l la crescut într-un loc cald, până își dublează volumul.

Pregătirea umpluturii

Într-un bol separat, amestecă nuca măcinată cu zahărul pudră și esența de rom. Aceasta va fi umplutura pentru cuiburile de viespe.

Formarea și coacerea cuiburilor de viespe

După ce aluatul a crescut, întinde-l pe o suprafață presărată cu făină, până obții o foaie de aproximativ 1 cm grosime. Presară amestecul de nucă uniform peste foaie. Rulează aluatul strâns, asemenea unui cozonac. Taie rulada obținută în bucăți de 1-2 cm grosime. Așază fiecare bucată într-o tavă unsă cu ulei, lăsând puțin spațiu între ele.

Coace-le în cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 20 de minute, sau până când devin aurii.

Glazurarea și servirea

După ce s-au copt, scoate-le din cuptor și unge-le imediat cu mierea de albine. Lasă-le să se răcească complet înainte de a le servi.

Cuiburile de viespe cu nucă și miere de albine sunt gata. Se servesc reci și sunt perfecte pentru orice ocazie. Rețeta este ușor de urmat și rezultatul este un desert delicios, cu un gust echilibrat de nucă și miere.

Sfaturi extra

Pentru un plus de aromă, poți adăuga și puțină scorțișoară în umplutura de nucă.