Desi nu este un ingredient traditional pentru desert, cartoful dulce este foarte cremos si aromat, combinat cu zahar si vanilie.

Desert cu cartofi dulci
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 4 1/2 cani piure de cartofi dulci
  • 1/2 cana unt topit
  • 1/3 cana lapte
  • 1 cana zahar alb
  • 1/2 lingurita extract de vanilie
  • 2 oua, batute
  • 1 cana zahar brun
  • 1/2 cana faina
  • 1/3 cana unt
  • 1 cana nuci pecan

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 175 C. Se unge un vas termorezistent cu putin unt.
Intr-un castron mare, se amesteca impreuna piureul de cartofi dulci, 1/2 ceasca de unt, lapte, zahar, extract de vanilie si oua. Se raspandeste amestecul de cartofi in vasul pregatit.

2. Intr-un castron mic, se amesteca impreuna zaharul brun si faina. Se adauga 1/3 cana de unt pana cand amestecul este faramicios, apoi se adauga nucile pecan. Se presara amestecul de pecan peste cartofii dulci.

3. Se coace timp de 25 de minute in cuptorul preincalzit sau pana cand capata o culoare maro aurie.