Cand este vorba despre o reteta atat de simpla, n-ai cum sa nu o incerci. Un desert sofisticat si racoros, dar pentru care nu stai decat 20 de minute in bucatarie.
Timp total 20 minute
Ingrediente
- 400g mure
- 2-3 linguri socata
- 120g zahar pudra
- cateva fire de menta
- 300ml smantana
- 250ml iaurt grecesc
Mod de preparare
1. Se pun murele intr-o cratita cu socata, zaharul si menta.2. Se pune cratita la foc mediu si se fierbe amestecul timp de 10-15 minute pana cand murele se inmoaie, apoi se reduc la un sos gros. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca putin, apoi se gusta, adaugand mai mult zahar sau mai multa socata, daca este nevoie. Se scot si se arunca firele de menta. Se lasa amestecul sa se raceasca complet (va deveni mai mult ca un gem ca si consistenta).
3. Se pune smantana intr-un castron mare, apoi, folosind un mixer, se amesteca pana cand devine rogoda. Se adauga iaurtul grecesc, apoi se incorporeaza in sosul de mure. Se pune in 6 pahare de inghetata si se serveste imediat, sau se acopera si se raceste timp de pana la 6 ore.