Dovleceii se păstrează foarte bine la borcan, peste iarnă. Este o metodă foarte bună de a-i conserva, alături de congelare, dacă vreți să îi aveți la îndemână în orice moment. 

Dovleceii pot fi puși la borcan în sos de roșii sau simpli, cu apă și sare. Astăzi vă prezentăm varianta cu sos de roșii. Se păstrează bine în cămară sau în beci și îi puteți transforma rapid într-o mâncare sau tocăniță. 

Dovlecei în sos de roșii la borcan
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 800 g dovlecei
  • 300 ml suc de roșii
  • sare neiodată
  • 4 linguri zahăr
  • 2 linguri oțet

Mod de preparare

Spălați și curățați dovleceii, după care îi tăiați cubulețe. Așezați dovleceii în borcane cât să le umpleți.

Pentru a prepara sosul, puneți într-un vas pe foc sucul de roșii, zahărul și oțetul. Adăugați sare după următorul calcul: o jumătate de linguriță de sare, la fiecare borcan de 800 g. Dacă aveți 6 borcane pline cu dovlecei, veți pune 3 lingurițe de sare și așa mai departe.

Lăsați sosul să fiarbă 5 minute după ce a dat în clocot, amestecând în continuu, pentru ca zahărul și sarea să se topească. Turnați sosul după ce s-a răcorit puțin peste dovlecei. Închideți borcanele și sterilizați-le prin fierbere. Lăsați borcanele să se răcească în vasul în care au fiert, acoperite cu un prosop.

Păstrați dovleceii la borcan în cămară peste iarnă.