Un fel principal demn de cele mai sofisticate restaurante.
Timp total 20 minute
Ingrediente
- 4 dovlecei, rasi, storsi pentru a indeparta excesul de lichid
- 1/4 cana patrunjel tocat
- 1 ou, usor batut
- 75g faina
- 40g parmezan ras
- 150g ricotta
- varf de cutit de nucsoara
- 80 ml ulei de masline
- 8 felii subtiri de prosciutto, rupte
- 2 x 125g mozzarella
- 2 rosii coapte, tocate
- 1/2 ceapa rosie, taiata in felii subtiri
- 1 lamaie, taiata felii
Mod de preparare
1. Se pun dovleceii, patrunjelul, oul, faina, parmezanul, ricotta si nucsoara intr-un bol, apoi se asezoneaza si se amesteca pentru a combina.2. Se incalzesc 2 linguri de ulei intr-o tigaie, la foc mediu. Se adauga 2 linguri de aluat si se prajeste timp de 2 minute pe fiecare parte, pana cand este auriu. Se repeta pana cand se termina toata compozitie. Se scurg pe prosop de hartie. Se pastreaza calde.
3. Se aranjeaza dovlecelul pane pe un platou cu prosciutto, mozzarella, rosii, ceapa si patrunjel. Se presara cu sare si se stropesc cu putin ulei, apoi se servesc cu felii de lamaie.